Languages

Search form

  Adventi kézműves vásár

 • 2014. December 2.
  0 hozzászólás
  Adventi kézműves vásár

  Adventi vásárra várjuk december 3-án, a Fogyatékkal élők Világnapján 10-15 óra között Csíkszeredában, a Szabadság téren. A Gyulafehérvári Caritas, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság által szervezett vásár évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend.

  Életünk minden területén tökéletességre törekszünk, már nem elégedünk meg a középszerűvel. Ilyen körülmények között mi vehet rá valakit arra, hogy a fogyatékkal élők által készített képeslapot, adventi koszorút, vagy brosstűt vásárolja meg? Talán az, hogy megérti a termék mögött lévő hatalmas igyekezetet, szeretetet, büszkeséget. Hogy az alkotó minden idegszálával rákoncentrált a feladatra, az alkotás folyamata célt adott mindennapjainak, hasznosnak érezte magát tőle. Mindannyiunknak szüksége van erre az érzésre. A vásár jó alkalom a személyes találkozásra, amely által mi magunk, és gyerekeink egyaránt gyakoroljuk az elfogadást, befogadást.

  A vásár programja:

  10:00 A vásár ünnepélyes megnyítója, beszédet mondanak:

  - Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke

  - Antal Attila, polgármester

  - Elekes Zoltán igazgató, Gyerekvédelmi és Szociális Igazgatóság

  - Demeter Zsuzsa, Gyulafehérvári Caritas

  -                                                                                              Fikó Csaba, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete

   

  10:00-15:00 Adventi vásár a fogyatékkal élők termékeiből

  A vásárt zenés, dalos előadások színezik, így egyben kulturális programokat is nyújt. Énekelni fog Molnár Anna és Holló Piroska, előadással készülnek a 3-as számu Családi típusú elhelyező központ mandolinzenekara, és az Octavian Goga Liceum kórusa.

  A rendezvényt támogatja Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, Amigo&Intercost, Ora Internațional, és a Harmopan.

  Szeretettel várjuk az érdeklődőket december 3-án, csodálják meg a színes termékek kavalkádját, vásároljanak kedvükre és élvezzék a vásár zenés-zsibongó hangulatát!

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás