Batta Zsófia - Gyulafehérvári Caritas

In
    Sep 16, 2019
    0 hozzászólás

Politológus-szociológus, jelenleg a Belügyminisztériumban a felzárkózási roma stratégiáért felelős miniszterelnöki biztos titkárságvezetője, ezt megelőzően pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál az alelnök közvetlen munkatársaként dolgozott. Több hazai és nemzetközi, a mélyszegénységben élők integrációját célzó projektet koordinált, többek között a Szeretetszolgálat Jelenlét programjának további helyszínekre történő adaptációjával, illetve gazdaságfejlesztési témákkal összefüggésben. Korábban az Emberi Erőforrások Minisztériumában családpolitikai stratégiai főosztályt vezetett, azt megelőzően pedig kutatással foglalkozott. Doktoranduszi tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Demográfia és Szociológia Doktori Iskolában folytatja.

Az előadás témája: A magyar kormány Felzárkózó települések programjának bemutatása

A kormány egészen friss döntésének értelmében a következő években összesen 300 nehéz helyzetű település kap segítséget a felzárkózáshoz, 2019-ben az első harmincegy helyszínen kezdődik el a munka. A programot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálja, a végrehajtásban a nagy egyházi karitatív szervezetek és a településeken dolgozó civil szervezetek is részt vesznek.

Batta Zsófia