Languages

Search form

  Családsegítés

 • 2020. Június 4.
  Címkék: 
  hozzászólás
  „Jó társak akarunk lenni a segítésben”

  Szervezetünk küldetéséről, tapasztalatairól, valamint a közösségi szerepvállalás fontosságáról osztotta meg gondolatait Márton András igazgató a Nőileg magazinnak.

  Helyszín: Erdély
  2020. Május 29.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Mutass jó példát! Újrakezdés

  Koronavírus: egy szó, mely hónapok óta belengi a sajtót és az életünket. A világméretű járvány szinte kivétel nélkül megjelent a Föld minden országában, és mint azt tudjuk, a kivételt nem Románia képezi. Hazánkban a kormány és a polgárok tudatosságának is köszönhetően a járvány egészségügyi szempontból mérsékelt „lábnyommal” lépett túl a csúcson. Ezzel ellentétben a vírus gazdasági hatása jóval erőteljesebbnek, hosszantartóbbnak ígérkezik. Bizonyos ágazatokban a tevékenység a karantén után is szünetel, a munkanélküliség pedig az egekbe ugrott.

  2019. December 13. - 2019. December 13.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Támogatás és megvalósítások

  Megvalósítások a Kovászna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság támogatásának köszönhetően.

  2019. November 27. - 2019. November 27.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Sikerrel zárult az Inklúzív családi oktatás és támogatás az Európa 2020 stratégia fényében elnevezésű Erasmus Plus projekt

  A stratégiai partnerség keretében összesen 112 mobilitási akcióra került sor 7 szervezet  részvételével 6 Európai Úniós tagállamból.

  2019. November 14.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Szembenézni az erőszakkal

  Milyen élményeim vannak az erőszak kapcsán, mikor vagyok elszenvedő és mikor elkövető?

  Helyszín: Zetelaka
  2019. Július 4.
  Címkék: 
  hozzászólás
  A családom napja

  Több mint negyvenen vettek részt a Zetelakán tartott családi napi rendezvényen.

  2019. Március 4.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Szépkorúak ünnepeltek Gyergyóremetén

  Gyergyó régióban a szervezett közösségbe járó idős korosztály köreiben évek óta hagyományként él, hogy évente, farsang alkalmával találkoznak.

  2019. Február 13. - 2019. Február 28.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Farsangra készülő gyergyói szépkorúak

  Évtizedes hagyománya van annak, hogy a gyergyószéki időseknek farsangi mulatságot szervez a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő csapata. Alkalmas helyszín erre a gyergyóremetei közösségi ház, ahová több mint kétszázan szoktak megérkezni és egy délutánt együtt tölteni, a nagy vigasság után pedig Illést eltemetni.

  2018. December 10.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Kis gondolat, nagy csoda

  A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programjának szervezésében 2018. december 4-én került sor a hagyományos adventi találkozóra.

  2018. November 26.
  Címkék: 
  hozzászólás
  A családom napja

  A Gyulafehérvári Caritas munkatársai ebben az évben is több Hargita megyei településen szerveztek családnapot. Székelyudvarhelyen, Máréfalván, Farkaslakán, Székelyszentléleken, Kisgalambfalván, Siménfalván és Zetelakán közel 250 gyereket és azok családját sikerült bevonni a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a helyi Önkormányzatok által támogatott rendezvényekbe.

  Pages