Languages

Integrációs program romáknak

• 2018. Augusztus 16.
    Alapoktatás roma felnőttek számára

Két tankönyv kiadásával szeretnénk segíteni a roma felnőttoktatásban dolgozó pedagógusok munkáját.

2018. Július 31.
    Háromnapos foglalkoztató tábor Székelypetőfalván

Újabb háromnapos nappali foglalkoztató tábort szerveztek a Gyulafehérvári Caritas munkatársai. A tábor ezúttal szerdától péntekig tartott július 25. és 27. között Petőfalván. Az óvodás és iskolás gyerekek egyaránt nagy érdeklődést mutattak a különlegesnek számító tevékenységek iránt, és napról napra egyre többen jelentek meg a táborban. Így péntekre már 19 gyermek várta az aznapi feladatokat, vetélkedőket és ugyanakkor az aznapi betevő falatot is, hiszen a legtöbb családban az is nagy áldásnak számít.

2018. Július 3.
    0 hozzászólás
    S-a terminat un nou an școlar!

În cadrul proiectului „O Șansă pentru fiecare din Sângeorgiu de Mureş” a avut loc festivitatea de încheiere a anului școlar.

2018. Június 6.
    Tanári segédanyagok roma felnőttek alapfokú oktatásához - BERA

Pedagógusok, pszichológusok és nyelvészek is részt vettek Marosvásárhelyen azon a május 29-i találkozón, melyen – a tapasztalatcsere mellett – bemutatásra került két tanári segédanyag is a roma felnőttoktatás területén.

2018. Május 29.
    Oktatás, segítségnyújtás, életkörülmények javítása

Hét megyéből több mint 4600 nehézségekkel küzdő személy részesült jelentős segítségben az életkörülmények javítása és a társadalomba való beillesztés szempontjából A roma és más veszélyeztetett közösségek társadalmi beilleszkedése és az életminőségek javítása nevű projekt keretében.

2018. Május 29.
    Közösségi találkozás helyi problémákkal

Székelypetőfalván közös találkozásra, közös gondolkodásra hívtuk meg a település apraját, nagyját. A Zabolához tartozó falurészen komolyan vették meghívásunkat a petőfalvi roma közösség tagjai, a program kezdése előtt már ott voltak a helyi iskola udvarán.

2018. Április 13.
    Roma nap Marosszentgyörgyön

Április 12-én került sor a Roma napra Marosszentgyörgyön. A Románia kulturális községe címet több évben is elnyerő községben harmadik alkalommal ünnepelték meg a romákat. Szervezők: Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, Divers Egyesület, Gyulafehérvári Caritas és Szent György Gimnázium.

2018. Április 6.
    Csejdi roma nap

Egy esélyt mindenkinek Marosszentgyörgyön címmel Csejden a romák nemzetközi napját ünnepelték április 5-én, csütörtökön a helyi művelődési otthonban.

Helyszín: Ozsdola
    2018. Március 15.
    Focibajnokság a barátság jegyében

Első alkalommal szerveztünk focibajnokságot Ozsdolán, amely a Barátság Kupa elnevezést kapta.

Helyszín: Ozsdola
    2018. Március 12.
    Roma nőket köszöntötték Ozsdolán

Március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából ünnepi műsorral köszöntötték az ozsdolai nőket.

Pages