Languages

Integrációs program romáknak

• 2018. Június 6.
    Tanári segédanyagok roma felnőttek alapfokú oktatásához - BERA

Pedagógusok, pszichológusok és nyelvészek is részt vettek Marosvásárhelyen azon a május 29-i találkozón, melyen – a tapasztalatcsere mellett – bemutatásra került két tanári segédanyag is a roma felnőttoktatás területén.

2018. Május 29.
    Oktatás, segítségnyújtás, életkörülmények javítása

Hét megyéből több mint 4600 nehézségekkel küzdő személy részesült jelentős segítségben az életkörülmények javítása és a társadalomba való beillesztés szempontjából A roma és más veszélyeztetett közösségek társadalmi beilleszkedése és az életminőségek javítása nevű projekt keretében.

2018. Május 29.
    Közösségi találkozás helyi problémákkal

Székelypetőfalván közös találkozásra, közös gondolkodásra hívtuk meg a település apraját, nagyját. A Zabolához tartozó falurészen komolyan vették meghívásunkat a petőfalvi roma közösség tagjai, a program kezdése előtt már ott voltak a helyi iskola udvarán.

2018. Április 13.
    Roma nap Marosszentgyörgyön

Április 12-én került sor a Roma napra Marosszentgyörgyön. A Románia kulturális községe címet több évben is elnyerő községben harmadik alkalommal ünnepelték meg a romákat. Szervezők: Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, Divers Egyesület, Gyulafehérvári Caritas és Szent György Gimnázium.

2018. Április 6.
    Csejdi roma nap

Egy esélyt mindenkinek Marosszentgyörgyön címmel Csejden a romák nemzetközi napját ünnepelték április 5-én, csütörtökön a helyi művelődési otthonban.

2018. Március 15.
    Focibajnokság a barátság jegyében

Első alkalommal szerveztünk focibajnokságot Ozsdolán, amely a Barátság Kupa elnevezést kapta.

2018. Március 12.
    Roma nőket köszöntötték Ozsdolán

Március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából ünnepi műsorral köszöntötték az ozsdolai nőket.

2018. Február 9.
    0 hozzászólás
    Képzésen vettek részt az ozsdolai roma fiatalok

A Gyulafehérvári Caritas United Networks projekt kovászna megyei csapata első alkalommal szervezett képzést roma fiataloknak Kézdivásárhelyen.

Helyszín: Marosszentgyörgy
    2017. December 19. - 2017. December 19.
    Esély Mindenkinek Marosszentgyörgyön

A Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, a Divers Egyesület, a Gyulafehérvári Caritas-Szociális Gondozás és a "Szent György" Gimnázium, 2017. november 7-én 10.00 órai kezdettel sajtókonferenciát szervezett a Polgármesteri Hivatalban (Petki Dávid út, 130. szám) az Esély mindenkinek Marosszentgyörgyön projekt kezdete alkalmából.

2017. December 12.
    Közösségben megélni a szeretetet