- Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

 • 2020. Január 23.
  Címkék: 
  0 hozzászólás
  Önkéntesek mentorainak képzése

  A Gyulafehérvári Caritas Önkéntes programja egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Évekkel ezelőtt célul tűztük ki, hogy a Young Caritas mozgalom által „divatba” hozzuk az önkéntességet.

  2020. Január 17.
  0 hozzászólás
  Igen akkor is, ha kimondhatatlan

  „Másfél év alatt veszítettem el a beszédkészségemet és három év alatt 35 kg-ot fogytam." Beszélgetés egy beszélni nem tudó emberrel.

  2019. December 11.
  0 hozzászólás
  Összefűző VI. – önkéntesség más etnikummal rendelkező csoportokkal

  Közzétéve: 2019.12.11.

  Üdv mindenki! Hol is kezdhetném? (Valóban nem tudom, mert aztán természetemből adódóan olyan hosszat írok, hogy a végét még jövő héten is olvasgathatják a kedves Olvasók!)

  2020. Január 10.
  0 hozzászólás
  Karácsony készül, emberek! (6.)

  A Gyulafehérvári Caritas munkatársainak történetei

  2020. Január 8.
  0 hozzászólás
  Légy Skype-os önkéntes, a társadalmi felelősségvállalás neked is szól!

  Szakemberek állítják, hogy a gyerekek érdeklődése minimum 30%-kal nő, ha egy okos eszköz kerül eléjük. Ez egy lehetőség olyan gyerekeknek is, akiknek segítségre van szüksége az iskolai tanuláshoz. Az iskolai siker titka részben a jól elvégzett házi feladaton is múlik. A mai világ megadja azt, hogy a Skype által térben bárhonnan kapcsolatba tudjunk lépni bárkivel.
  Ezzel szeretnénk élni, amikor arra hívunk Téged, kedves értelmiségi embertársunk, hogy naponta, hetente vagy havonta pár órát szánj egy segítségre szoruló gyerekre.

  2019. December 10.
  0 hozzászólás
  Felzárkóztató és foglalkoztató tevékenységek hátrányos helyzetű gyerekeknek

  A Gyulafehérvári Caritas nappali foglalkoztató központja keretében immár hét éve zajlik Marosszentgyörgyön és Csejden integrációs program a helyi hátrányos helyzetű gyerekek részére. A tevékenység sikerét és népszerűségét az is bizonyítja, hogy a 2019-es évben összesen 165 gyereket láttunk el az óvodás és előkészítő-negyedik osztályos gyerekek körében.

  2019. December 30.
  0 hozzászólás
  Culorile Caritas: angajament și umanitate

  Cu această retrospectivă Vă dorim un An Nou binecuvântat de Dumnezeu!

  2019. December 30.
  0 hozzászólás
  Sokszínű Caritas: elköteleződés és emberség

  A 2020-as év jubileumi év lesz a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Caritas életében, hiszen 30 éve, hogy embertársaink mellett állunk úgy, hogy munkálkodunk a magukra maradott idősek, hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok, a fogyatékkal élők másságának elfogadása és a gazdálkodó vidékiek érdekében. Amint szervezetünk igazgatója, dr. Márton András fogalmaz: “Caritas szervezetünk, krisztusi küldetésének tudatában elköteleződött az Ember mellett.

  2019. December 23.
  0 hozzászólás
  Crăciun 2019

  Când Dumnezeu a coborât la noi prin Isus Hristos, atunci a ales în mod deliberat destinul uman – acest lucru îl subliniem foarte des, mai ales de Crăciun. Dar, ne-am întrebat oare, ce înseamnă această soartă umană? Nu este greu de ghicit, dacă privim în jurul nostru: sărăcie, greutăți, suferință, luptă.

  Da, chiar și luptă. O luptă care transformă sărăcia, greutățile și suferința.

  Când Iisus Hristos a venit între noi, el și-a asumat toate greutățile vieții, dar a și transformat-o pentru că știa că Dumnezeu este cu El, în El și lucrează prin El.

  2019. December 23.
  0 hozzászólás
  Karácsony 2019

  Amikor Isten lejött közénk Jézus Krisztusban, akkor az emberi sorsot tudatosan választotta – ezt oly sokszor hangsúlyozzuk, különösen Karácsonykor. Gondoltunk azonban arra, hogy mi is ez az emberi sors? Nem nehéz kitalálni, ha körülnézünk emberi világunkban: szegénység, nehézség, szenvedés, küzdelem.

  Igen, küzdelem is. Olyan küzdelem, amellyel a szegénység, a nehézség és a szenvedés átalakítható, átformálható.

  Pages