Languages

Search form

 • 2020. Június 4.
  Címkék: 
  hozzászólás
  „Jó társak akarunk lenni a segítésben”

  Szervezetünk küldetéséről, tapasztalatairól, valamint a közösségi szerepvállalás fontosságáról osztotta meg gondolatait Márton András igazgató a Nőileg magazinnak.

  Helyszín: Erdély
  2020. Május 29.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Mutass jó példát! Újrakezdés

  Koronavírus: egy szó, mely hónapok óta belengi a sajtót és az életünket. A világméretű járvány szinte kivétel nélkül megjelent a Föld minden országában, és mint azt tudjuk, a kivételt nem Románia képezi. Hazánkban a kormány és a polgárok tudatosságának is köszönhetően a járvány egészségügyi szempontból mérsékelt „lábnyommal” lépett túl a csúcson. Ezzel ellentétben a vírus gazdasági hatása jóval erőteljesebbnek, hosszantartóbbnak ígérkezik. Bizonyos ágazatokban a tevékenység a karantén után is szünetel, a munkanélküliség pedig az egekbe ugrott.

  2020. Május 6.
  hozzászólás
  Az iskolát nem zárták be. Az iskolaépületeket zárták be.

  Marosszentgyörgyön több mint egy hónapja zajlanak csoportos és egyéni, online fejlesztő foglalkozások.

  2020. Április 30. - 2020. Május 31.
  hozzászólás
  Echipament de protecție de la Guvernul Maghiar

  Donația a fost primită de organizațiile Caritas din cele patru dieceze romano-catolice din Transilvania.

  2020. Április 30. - 2020. Május 31.
  hozzászólás
  Védőfelszerelés a Magyar Kormánytól

  Az adományt a négy erdélyi római katolikus egyházmegye Caritas szervezete kapta.

  2020. Április 24.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Ezek az emberek, mindegyik külön-külön, ajándék

  Április 11-én, 2020 húsvétjának nagyszombatján a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthonába is beköltöztek munkatársaink.

  2019. December 21.
  hozzászólás

  Itt járt az Angyalka! Itt járt az Angyalka! Ilyen harsonás gyerekzsivaj árasztotta el az erdőszentgyörgyi nappali központ termét december 19-én, amikor karácsonyi meghitt ünneplésre vezettük be lelkes csapatunkat fenyőfával és ajándékdobozokkal díszített termünkbe.

  Igaz, szívből felszabadult érzelmek, az öröm és izgalom igazi szikrái suhantak a levegőben ezen a felejthetetlen, szép decemberi napon. Látván a sok csillogó szempárt, kíváncsi tekintetet, az örömtől átitatott pirospozsgás arcocskákat, a felnőtt ember szíve is egyre hevesebben dobbant.

  2019. Szeptember 23.
  hozzászólás
  Értékes vagyok: A 2019-es gyerektábor margójára

  Értékes vagyok. Foglalkozni ezzel a gondolattal már önmagában is kihívás, tényként elfogadni, ha lehet, még inkább. Elültetni olyan gyermeki lelkekben, akik ritkán vagy csak bizonyos emberektől kapják ezt a megerősítést, igazi feladat. A szociálisan hátrányos közegből érkező gyerekek esetében pedig különösen az. Az elméleti megközelítés, a magyarázat mit sem ér, érzelmi téren ezek nem működnek. Marad tehát az élmény.

  2020. Március 8.
  hozzászólás
  Nőnap Balavásáron

  Március 6-án került sor a Balavásári Nappali Központba járó gyerekek anyukáinak felköszöntésére, amelyre mind a Caritasos munkatársak, mind a gyerekek nagy szeretettel készültek.

  Párhuzamos foglalkozás zajlott a Nappali Központban, amíg a gyerekek az anyukáknak szánt meglepetést készítették elő, addig a  szociális munkás A nőiesség és az anyaság megélése a családban és a gyereknevelésben címmel tartott csoportfoglalkozást.

  2020. Április 13.
  hozzászólás
  Összefércelné a kontinenseket

  Megénekelni lenne érdemes azt az igaz történetet, amelyből nem hiányzik a hős, aki elindult szerencsét próbálni...

  Pages