Dolgozunk, értékelünk - Gyulafehérvári Caritas

Címkék:
    0 hozzászólás
    Dolgozunk, értékelünk

Az októberi hónap eseménydúsan indult Marosszentgyörgy községének életében. Amint arról már korábban beszámoltunk, a Caritas „Hand in Hand” programjának keretén belül sor került egy kérdőíves felmérésre, amelyben a falu lakosságának szociális és gazdasági helyzetére kérdeztünk rá.

A kérdőívek kitöltését a marosvásárhelyi Sapientia Egyetem másod- és harmadéves diákjai segítségét kérve valósítottuk meg. A lelkes egyetemisták három nap alatt 200 családhoz látogattak el Maroszszentgyörgyön és Csejden.

A közös munka zárásaképpen egy kiértékelő beszélgetésre hívtuk meg a hallgatókat, ahol természetesen sor került a szervezet köszönetnyilvánítására, elismerő lapok átadására, személyes tapasztalataink megosztására és egy szerény vacsorára. A találkozón jelenlétével megtisztelt minket Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere is, aki elsősorban arra kérte a hallgatókat, hogy osszák meg, milyen tapasztalatokat nyertek a kérdőívezés során.

A fiatalok elmesélték élményeiket, hogy milyen kedvesen fogadták őket a lakosok, főként a roma közösség tagjai. Meglepetés volt számukra, hogy volt, aki ebéddel is kínálta, marasztalni próbálta őket. Az egyetemistákkal folytatott beszélgetés végén közösen próbáltuk megfogalmazni, mi az, amit a hallgatók ebből az önkéntes szolgálatból nyertek. Ezek közül az első a tapasztalat, a másik pedig, hogy meg kell tanuljuk jobban értékelni azt, amink van.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.or)

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

SZÓLJON HOZZÁ

0 Hozzászólás