Languages

Search form

  Eljött az idő – évzáró Marosszentgyörgyön és Csejden

 • 2016. Június 28.
  hozzászólás
  Eljött az idő – évzáró Marosszentgyörgyön és Csejden

  Eljött az idő, amikor a gyerekek, átlépve az iskola kapuit, mosolygós arccal vesznek búcsút tanítóiktól a tanévzárás alkalmával. A Gyulafehérvári Caritas által indított „Hand in Hand” iskola utáni fejlesztő programban is vakációznak a gyerekek.  A program célja a marosszentgyörgyi és csejdi gyerekek szociális integrációjának segítése és a gyerekek felzárkóztatása.

  A 2015-2016-os tanév délutáni programjában közel 50 gyerekkel történt napi részképességeket fejlesztő foglalkozás, emellett havonta kétszer találkoztunk szüleikkel, ahol beszámoltunk nekik gyermekeik fejlődéséről.

  A szorgos gyermekek munkája dicséretre méltó, mivel mindenki jól teljesített az év végi képességfelmérésen. Munka után pedig jólesik a pihenés nekik is, ami év közben is kijárt, mivel mindig próbáltuk különböző programokkal színesíteni napjaikat. Ilyennek voltak a a Samu-vásárok, a Cipősdoboz-akció, a Csejdi és Marosszentgyörgyi Napokon való részvétel vagy akár a  gyereknap is.

  Sikerünket és munkánkat Marie Curie elve itatta át: Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és hogy ezt a valamit bármi áron el kell érnünk.

  Kellemes vakációt kívánunk!

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás