Languages

Search form

  Évnyitó a marosszentgyörgyi Nappali központban is

 • 2017. Szeptember 27.
  hozzászólás

  Újabb iskolai év indult tegnap a marosszentgyörgyi és csejdi kisiskolások körében. A Gyulafehérvári Caritas iskola utáni programján a nulla és első osztályos, hátrányos helyzetű gyerekek vesznek részt.

  Az egybegyűlt gyerekeket és szüleiket Korodi-Szász Orsolya és Székely Áron tanító köszöntötte, akik kihangsúlyozták: fontos, hogy az iskolába minden nap eljárjon a gyerek, csak így fogja tudni elsajátítani az írás, olvasás, számolás szabályait, sajátosságait.

  Marosszentgyörgy polgármestere, Sófalvi Sándor Szabolcs is köszöntötte a kicsiket, és elmondta: ha minden nap tanulnak, akkor ha felnőnek, okosabbak lesznek a szülőknél és a polgármesternél is. Emellett sok barátságot is köthetnek az iskolában, és év végére majd mindenki fog ismerni mindenkit, jó kapcsolatok lesznek, mindegy, hogy az egyik gyerek román, a másik magyar vagy roma.

  Baricz Lajos és Roată Gigel áldásukat adták a gyerekekre, és támogatásukról biztosították a szülőket: ahogyan a program neve (Hand in Hand - Kéz a kézben) is sugallja, ők ott lesznek, segítik és felkarolják a kicsiket. Hangsúlyozták, Isten az emberei által cselekszik, legyenek azok a hatóságok, az egyház vagy a civil szervezetek alkalmazottai, legyenek közel vagy távol.

  Ezután a gyerekek egy tanulságos mesét hallgathattak meg az ajándékról és a szorgalomról. Szántó Árpád a Legyen a béke teveled című dalt tanította meg a gyerekeknek három nyelven: magyar, román és roma nyelven egyaránt.

  Kívánunk a csöppségeknek örömökben, mosolyokban, új barátságokban gazdag tanulmányi évet, okosodjanak elmében és lélekben egyaránt!

  Köszönjük a Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal és a ROMGAZ támogatását.

  További fényképek a Facebook-oldalunkon találhatóak.

  Galéria

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás