Languages

Search form

  Hatodik éve tart a Gyulafehérvári Caritas és a MOL Románia közti együttműködés

 • 2017. Szeptember 22. - 2017. Szeptember 22.
  hozzászólás

  Több, mint fél évtizede valósulnak meg a Gyulafehérvári Caritas különböző programjai a Mol Románia támogatásának jóvoltából. Míg előző években nagyon nehéz sorban élő emberek lakhatási körülményein sikerült javítani, valamint egyéni mozgáskompetencia fejlesztésekre kínált lehetőséget a szervezet, a támogatást idén a székelyudvarhelyi Szent Lukács Központban fekvő páciensek ápolási költségeinek kiegészítésére, valamint ugyanitt Kinaesthetics szemléletű mozgáskompetencia fejlesztésre fordítja.

  A Szent Lukács Központ az egyéni kompetenciák támogatásával teszi lehetővé az önálló élet teljes vagy részleges megőrzését az ellátottak számára. A 26 férőhelyes létesítmény szolgáltatásai közé egészségügyi ellátást, alapápolást, szakápolást, szociális gondozást, a páciensek egészségügyi állapotának folyamatos felügyeletét és a mozgáskompetencia fejlesztését sorolhatjuk, melyek szakápolók, beteggondozók, szociális munkások és Kinaesthetics trénerek munkája által valósulnak meg.

  A központ célkitűzései:

  Egy összetett, emberbarát ellátás nyújtása, amely a mindennapi gondozást az egyén szükségleteihez igazítja.
  Védett környezetben való segítségnyújtás a betegséggel való együttélésben, az önálló élet újratanulásában.
  Az ellátottaknak a napi gondjaik megoldásában szakmai hozzáértéssel, szeretettel és empátiával megvalósuló segítségnyújtás, hogy problémáik ellenére megőrizhessék emberi méltóságukat.

  A Kinaesthetics szemléletű mozgáskompetencia fejlesztés segítségével a beteg vagy sérült személyek fokozatosan újratanulják a mindennapi élettevékenységeikhez szükséges mozgásokat. A mozgásfejlesztés során a trénerek minden esetben személyre szabottan, a meglévő mozgásból kiindulva, újabb mozgáslehetőségeket kutatva haladnak lépésről lépésre. A szemléletmód alapelveinek segítségével fokozatosan újraépítik a mindennapi önellátási cselekvésekhez kapcsolódó kompetenciákat.

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás