Languages

Search form

  Karácsony készül, emberek! (4.)

 • 2019. December 21.
  hozzászólás

  A Gyulafehérvári Caritas munkatársainak történetei

  Ünnepnapok – ezek is részei az évnek a székelyudvarhelyi Szent Lukács Öregotthonban. Két esztendeje már, hogy évente négyszer, farsangban, húsvét táján, pünkösdkor és karácsonykor gyerekcsapat érkezik hozzánk látogatóba. Diákok jönnek azokhoz az idős emberekhez, akiket ritkán látogatnak. Most, karácsony közeledtével is őket vártuk, az Orbán Balázs iskola III. A. osztályát Geréb-Harmat Izabella tanítónővel. Hálásak vagyunk az iskola vezetőségének, a tanítónőnek, hogy most is adományokkal érkeztek.

  Fotó: Gegő Imre

  Nagy ajándék nekünk ez az együttműködés: az iskola célja, hogy a másság, idős kor elfogadására nevelje a tanítványokat, a diák itt találkozhat először például mozgáskorlátozott emberrel, a szellemi fogyatékosságot, mint az élet részét veheti tudomásul, és hálás lehet mindenért, ami neki megadatott. Tanulságos ez nekünk, az otthon munkatársainak is, mert szemtanúi lehetünk ezeknek a találkozásoknak. Amikor a gyerek meghatódik az idős ember láttán, és amikor az idős újra gyerek lehet, gondolatban visszaemlékezve az egykori karácsonyokra.

  Fotó: Farkas Gyöngyi

  Most csütörtökön a reméltnél is több ajándékot hozott az angyal. Jöttek a harmadikosok tanítónénijükkel, a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola igazgatójának és aligazgatójának kíséretében, hoztak karácsonyi üdvözlőlapot és adományt és ünnepi műsorukkal varázsoltak ünnepi hangulatot az otthonban. A csillagszórók fényében közösen énekeltük a Mennyből az angyalt.

  Fotó: Gegő Imre

  Hamarosan az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskolából Gergely Mária kilencedik osztályosai érkeztek, ünnepi műsort és saját készítésű süteményeket hoztak. Minden adomány a karácsonyfa alá került, melynek pompája szintén ajándék volt lakóinknak, a Caritas önkéntesei díszítették fel. Ők is gyakori vendégek nálunk, rendszeresen tartanak kézműves foglalkozást időseink számára.

  Fotó: Gegő Imre

  A munkaközösség nevében köszönöm, hálásak vagyunk mindenért és mindenkiért, az iskolákért, amelyek a nevelést is fontosnak látják a tanítás mellett, az önkénteseknek a segítségért, a vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik az év során sosem feledkeztek meg a Szent Lukács Öregotthon lakóiról. Kívánjuk minden embernek, hogy az ünnep közeledtével tudjon kicsit lassítani, irányítsa figyelmét a szeretteire, mert az igazi ajándék nem a boltban, hanem a szívben lakozik.

  Farkas Gyöngyi

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás