Languages

In
    Sep 17, 2019
    hozzászólás

Kerezsi Hajnalka jelenleg a Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás Ágazatának fejlesztési aligazgatója, ezt megelőzően a Kovászna megyei Roma Integrációs Program és Családsegítő Program koordinátora volt, több integrációs, oktatási és fejlesztési projekt koordinátora. A ma bemutatott pilot projekt az ő koordinálása alatt valósult meg. Hajnalka szakmáját tekintve zenész és közgazdász, a szociális ellátórendszer előtt egy népi kultúrával foglalkozó szervezetnél alkalma volt mélyebben is megismerni az erdélyi cigány folklórt. Saját bevallása szerint, ez a kötődése sokat segített a roma közösségekkel való munkája során.

Az előadás témája: Ahol véget ér az aszfalt...

Sepsiszentgyörgy peremén, közvetlenül a város elit villanegyedének szomszédságában valamivel több, mint kétezer fős cigánytelep található. Az itt élő gyermekek, felnőttek kilátástalannak tűnő helyzetébe sikerült egy aprócska sikertörténetet belopni 2018 október – 2019 április időszakban. A „RARE Changing Discourses, Changing Practices: The Roma as Human Resource” elnevezésű program keretén belül a fent említett időszakban, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által kiírt tenderre válaszolva, a Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás Ágazatának munkatársai egy pilot projektet bonyolítottak le, együttműködésben más, a telepen jelen lévő civil szervezetekkel. A projekt fő célkitűzése a munkaerőpiachoz való közelítés volt. E pilot projekt elemeit, eredményeit ismerteti előadónk.

Kerezsi Hajnalka