Közösségi összefogás a tisztább környezetért - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

Közösségi összefogás a tisztább környezetért

• Helyszín: Zabola
    2019. Április 17.
    hozzászólás

A zabolai kis roma közösség is csatlakozott a közösségi médiában oly gyakran látható/olvasható tavaszi takarító akcióhoz. A kivitelezést egy megbeszélés előzte meg, mely során a közösség tagjaival közösen kiválasztottuk az időpontot és a takarítandó utakat, árkokat.Egyértelmű volt, hogy egy akció során nem tudunk a közösség minden részében szemetet szedni, így kijelöltük azokat a jól behatárolható részeket, melyeknek a kitakarítása egy nap alatt megvalósítható és látható eredményt is hoz.

A közösségbe vezető főutca volt az egyik legérintettebb, ahol – miután a hó elolvadt – a szemét még szembetűnőbb lett. Ugyanilyen fontos volt a kúthoz vezető árok kitakarítása is, mely a közösség kellős közepén vezet át.

Újdonság volt számunkra, hogy a szemétszedő akciót a közösség néhány tagja kezdeményezte. Az ő kérésükre fogtunk neki a szervezésnek. Többszöri nekifutásra ugyan, de összeállt a csapat, és az eredmény sem maradt el. Az akción mintegy 15 felnőtt és 12 gyermek vett részt, akik összesen 40 zsák szemetet gyűjtöttek össze.

A takarítás kivitelezésében a zabolai önkormányzat volt a partnerünk, amely biztosította számunkra a zsákokat, illetve ezek elszállítását.

Hubbes Kinga

SZÓLJON HOZZÁ