Languages

Search form

  Munka és szórakozás mesés környezetben

 • 2018. Június 26.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Véget ért a Gyulafehérvári Caritas és a Young Caritas csapata által szervezett Work Camp, azaz a XV. Caritas Önkéntes Tábor. Az immár másfél évtizedes múlttal rendelkező esemény a hagyománynak megfelelően minden évben más településen kap helyet. Idén 81 önkéntes a szervezők és helybéliek segítségével a Hargita megye szívében található Kápolnásfalu környezetét tette szebbé a június 18-22. közötti időszakban. 

  A 2018-as tábor mottója Közösen egy közösségért, melynek jegyében a táborozók egyebek mellett játszótereket és padokat újítottak fel, virágot ültettek, tűzifát hordtak, tereprendezési munkálatokat végeztek. Ugyanakkor tartottak külön gyerekeknek és szépkorúaknak szóló foglalkozásokat is.

  Jó érzéssel töltött el, hogy - munkánkat értékelve és támogatva - napról-napra egyre több helybéli nyújtott segítő kezet, adott szerszámot, vagy hozta munkagépét a feladatok elvégzéséhez. A napi 6 órás munkát követően az önkénteseket és a helyi lakosságot is különböző közösségi programokra vártuk. Volt, aki Nagy Hunor testépítő világbajnok motivációs előadásán vett részt, mások Kápolnásfalu történetébe nyerhettek betekintést, illetve a családi est is népszerűnek bizonyult.

  Természetesen a tábor nem szólhat csak a munkáról, szükség van az aktív kikapcsolódásra is. Az önkénteseknek táncházat szerveztünk, traktorral felkapaszkodtunk a Madarasi Hargitára, és a tábortűz körül együtt daloltunk gitárszó kíséretében.

  Úgy tűnik, a szervezők idén sem alaptalanul bíztak a fiatalok munkájában, akik javarészt Hargita, Maros, Kovászna, Brassó és Hunyad megyéből érkeztek. A táborban részt vett egy magyarországi és három németországi önkéntes is. A korábbi tapasztalatok is megmutatták, hogy egy csapatnyi fiatal serénykedésének milyen látványos végeredménye van. Reméljük, a mostani munkálatok nyomai is sokáig megmaradnak Kápolnásfalu arculatán és a lakosság emlékezetében.

  A XV. Caritas Önkéntes Tábor fő támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Kápolnásfalu Önkormányzata és a Bethlen Gábor Alap.

  További fotókért kattintson IDE!

  (Gegő Imre)

  References:

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás