Languages

In
    Sep 26, 2018
    0 hozzászólás

Nun András a nyírbátori romatelepen nőtt fel, az Autonómia Alapítvány munkatársa, fejlesztő szakember a roma integráció területén több mint 20 éves tapasztalattal. Kidolgozott és vezetett pályázati rendszereket, projekttervezést segítő képzési tematikát fejlesztett. Több tucat képzést tartott roma civil szervezeti aktivisták számára. Több ezer értékelt pályázatnak és az általa végigkísért több száz támogatott vagy közreműködésében megvalósított projekt megtanította, hogy milyen veszélyek léphetnek fel egy-egy, papíron még elég jónak tűnő projekt sikeres megvalósításában.

Milyen alapfeltételek megteremtésén kell dolgozni ahhoz, hogy reményteli fejlesztési programok induljanak olyan roma közösségben, melyek a társadalom peremére szorultak, kirekesztettek? Mik az előfeltételei egy jól átgondolt szakmai programnak egy településen? Milyen hagyományokra építhetünk, mire nem lenne szabad?

Nun András