Önkéntes Kupán a Caritas önkéntesei - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Önkéntes Kupán a Caritas önkéntesei

 • Helyszín: Sepsiszentgyörgy
  2016. Október 24.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  A Turulmadár Ifjúsági Iroda idén, október 22-én, ötödik alkalommal szervezte meg a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai Sportcsarnokban az Önkéntes Kupát, a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Hatóság a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának támogatásával. Az eseményre, civil szervezetek önkéntes csapatai nevezhettek be.

  A Turulmadár Ifjúsági Iroda a már hagyománnyá vált Önkéntes Kupa versenyének célja, hogy a civil szervezetek önkéntesei közötti egészséges versengés keretén belül eldönthessék, kik Háromszék legsportosabb civil szervezetei. Az egész napos eseményre összesen hét egyesület nevezett be. 
  (Forrás: Turulmadár Ifjúsági Iroda weboldala)

  Önkénteseink első alkalommal vettek részt a megmérettetésen, élményeikről, tapasztalataikról itt olvashatnak:

  7 fős csapatunkkal képviseltük a Gyulafehérvári Caritast a szombaton Sepsiszentgyörgyön megszervezett 5. Önkéntes Kupán. A csapat tagjai: Csiki Levente, Fejér Henrietta, Lázár Arnold, Muntean Lóránd, Szabó Levente, Tamás Norbert és Vitályos Emőke.

  Óriási élmény volt számomra és a csapat többi tagjának, hogy részt vehettünk az eseményen. Ez volt az első év, hogy beneveztünk, ezért egy kicsit idegen volt a közösség, a feladatok és a szabályok, de próbáltuk minden versenyszámban a 100%-ot nyújtani. Az első verseny a gyephoki volt, amit egyáltalán nem ismertünk, mégis sikerült 2 döntetlen meccset játszani. Azt hiszem, hogy ez a versenyszám lopta be legjobban magát a szívünkbe.

  A második játék a puzzle volt. Ebben a játékban egy másik csapat képét kellett kirakni, közös erővel, a mi csapatunk rakta ki elsőnek. A harmadik játékszámban is győzedelmeskedtünk, ami az X-O játék volt.

  Negyedik játékként jött a kockás játék, amikor csapatunk egyik tagja bekötött szemmel a mi irányításunkkal kellett megtalálja és összeszedje a kockákat, miközben az ellenfél csapata zavarta a játékot. Ebben a versenyben sajnos nem mi kaptuk a maximum pontszámot. 

  Az utolsó, és egyben a legérdekesebb versenyszám a foci volt, ahol egy meccset elvesztettünk majd a második meccset kemény küzdelemmel döntetlenre zártuk.

  A nap fénypontja, a szervezők elleni lányfoci, amit ugyancsak mi, a résztvevők nyertünk.

  Az összesítéskor a 4. helyre kerültünk, és a szervezőktől a Fair play csapat különdíjat kaptuk, amire nagyon büszkék vagyunk!

  És mit is kaptunk ettől a versenytől? Emlékeket, tapasztalatot, jókedvet, de ami a legfontosabb egy leckét: ha összefogunk, bármire képesek vagyunk!

  (Fejér Henrietta, önkéntes, Ozsdola)

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás