Languages

Címkék:
    hozzászólás
    Önkéntes tábor - kezdünk

Az előzetes jelentkezés alapján a több mint 100 fős csapat a helyi közösség tagjaival közösen végez öt napon keresztül értékteremtő és közösségépítő munkát Nyárádszeredában.

A tábor szervezésébe aktívan bekapcsolódott a Nyárádszeredai Ifjúsági Szervezet is azonosulva annak céljával, hogy maradandó értéket teremtsenek a nyárádszeredai közösség számára a tábor ideje alatt megvalósuló fizikai és közösségépítő tevékenységek által.  Mindezek mellett  a tábor szeretne találkozási lehetőséget teremteni a különböző városokban karitatív munkát végző önkéntesek számára.

A tervek között szerepel temető takarítás, az iskola renoválásának segítése, középületek cserepeinek átforgatása, zöldövezetek és a piactér takarítása, hídkorlátok festése, szelektív szemétgyűjtés és más felújítási munkák. A napi program 5 óra közösségi munkát foglal magába, amelyet kiscsoportokban végeznek a résztvevők.

A szervező csapat a legfiatalabbakról se feledkezett meg, délelőttönként közel száz helyi gyereknek szerveznek vakációs programot, minden nap egy-egy új és érdekes téma köré építve programjukat.

A délutáni órákban pedig különböző tevékenységekre kerül sor (előadásokra, kézműves foglalkozásokra, sporttevékenységekre, kirándulásra), de nem maradnak el az esti szórakoztató programok sem.A tábor megvalósulását nagymértékben segítette és támogatta a Nyárádszereda Polgármesteri Hivatala, de az önkéntesek munkáját felkarolva a tábor kiadásainak egy részét magára vállalta Székelyudvarhely Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

folyamatosan frissülő fotóalbum - facebook

SZÓLJON HOZZÁ