Languages

Search form

  Pedagógusokkal találkoztunk

 • 2014. Szeptember 12.
  hozzászólás
  Pedagógusokkal találkoztunk

  Marosszentgyörgyön a helyi pedagógusokkal találkoztunk, ismertettük a "Hand in Hand" Marosszentgyörgyön elnevezésű projektünket. A találkozó kiváló alkalom volt, hogy a tanárokat, tanítókat és a helyi közösséget érintő problémákról beszélgessünk.  

  A szép számban összegyűlt résztvevőket Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere köszöntötte és közös munkára biztatta a közösség tagjait, majd Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas ágazati igazgatója röviden ismertette a kultúrák közti kapcsolatok építéséről szóló "Hand in Hand" projektet.

  Ezt követően ismertettük a Marosszentgyörgyön és Csejden augusztusban tartott nyári óvodával kapcsolatos tapasztalatainkat és a programban résztvevő gyerekek fejlődését mutató felmérésünket.

  A mutatók azon részképességek fejlődését mutatják, amelyek a gyerekeket segíteni fogják az írás, olvasás és számolás elsajátításában.
  A pedagógusokat közvetlenül érintő programjainkra részletesen is kitértünk. Ismertettük a tanárok, tanítók szakmai képzését. A munkaügyi és a tanügyminisztérium által akkreditált tíz modulos tanfolyam a szociális és civil kompetenciák elsajátítását segíti.

  Ugyanakkor a multikulturális csapatok létrehozását és egy ifjúsági fesztivál megszervezését célzó programunkról is beszámoltunk. Tervünk, hogy fiatalokból álló csapatok egy éven át rendszeresen találkozzanak és közösen készüljenek a nyári interkulturális ifjúsági fesztiválra, melynek témája a helyi közösség sokszínűsége, valamint Marosszentgyörgy interkulturális jövőképének kialakítása.

  Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014,
  în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.org)

  Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás