Rólunk írták - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Rólunk írták

 • Hargita Népe,
  2019. Február 19.
  Címkék:

  A Gyulafehérvári Caritas önkéntes-koordinátort keres Csíkszeredában. E felhívás apropóján jártunk utána annak, hogy jelenleg hány fiatal tevékenykedik a karitatív szervezetnél, és hogy mitől is lesz valakiből jó önkéntes.

  Székelyhon,
  2019. Február 17.
  Címkék:

  Bejáratott hagyományú, hogy az udvarhelyszéki időseket közös farsangi mulatságra hívja a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata. Városfalvától Felsőboldogfalván, Székelyudvarhelyen, Oroszhegy és Farskaslaka községen át, legalább húsz településről sereglettek össze a szombati bál résztvevői.

  Hargita Népe,
  2019. Január 17.

  A Gyulafehérvári Caritas tavaly októberben elindított SMS-kam­pányát idén április 15-ig meg­hosszab­bították. A kezdeménye­zés során egyetlen üzenet elküldésével bárki kifizetheti egy rászoruló gyermek meleg ebédjét. Lu­de­scher László ágazati igazgató közölte: eddig 3000 üzenet érkezett, amelyből ugyanennyi ebédet tudtak biztosítani a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Hozzátette: látszik, hogy az emberek nem bíznak ebben az adományozási formában, de remélik, hogy a következő hónapok alatt még érkeznek felajánlások.

  Hargita Népe,
  2018. December 21.
  Címkék:

  A Gyulafehérvári Caritas otthoni gondozói programjához Hargita Megye Tanácsa idén 425 000 lejjel járult hozzá. A támogatási szerződést május elején írták alá a Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatósággal. A hét hónapos projekt keretében 66 Hargita megyei településre jutottak el a Caritas szolgáltatásai.

  Székelyhon,
  2018. December 19.
  Címkék:

  Száznyolcvan gyergyószéki ajtón kopogtak be a Gyulafehérvári Caritas munkatársai. Karácsonyi ajándékot vittek a szűkös körülmények között, betegséggel élőknek. Az anyagi alapot helybéliek adták össze, de Svájcból is belepótoltak.

  Székelyhon,
  2018. December 2.
  Címkék:

  A kapcsolatoknak gyógyító erejük van, ezért is érdemes kilépniük az elszigeteltségből a daganatos betegeknek – vallja Kedves Rita és András Ildikó, akik daganatos betegeket támogató csoportot hoztak létre Gyergyószentmiklóson.

  Székelyhon,
  2018. November 5.

  Egyetlen telefonos üzenettel két euró adományozható egy rászoruló gyermek meleg ebédjének biztosítására a Gyulafehérvári Caritas SMS-kampánya által. Ezzel a módszerrel több mint hétszáz, nappali foglalkoztató központokba járó gyermek meleg ebédjét biztosítaná a szervezet. Az októberben indított kampány január közepéig tart.

  Maszol - Új Magyar Szó online,
  2018. Szeptember 27.
  Címkék:

  Az előző évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is támogatja a Gyulafehérvári Caritas tevékenységeit. A partnerség része a 12 nyertes pályázat is, melyből tízet a Megyei Tanács alintézménye, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság finanszíroz.

  Hargita Megye Tanácsa,
  2018. Szeptember 26.
  Címkék:

  A Gyulafehérvári Caritas részéről Péter György, a Caritas szociomedikális ágazat vezetője és Demeter Zsuzsa, programkoordinátor, Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, valamint a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság képviseletében Basa Jolán beszélt a sikeres együttműködésről, és az idei év megvalósításairól.

  Székelyhon,
  2018. Szeptember 18.
  Címkék:

  Már csak engedélyeztetésre vár a Gyulafehérvári Caritas, hogy hivatalosan megnyithassa a Csíksomlyón felépített védett otthont, ahol elsősorban demenciában szenvedő, illetve Alzheimer-kórral küszködő időseket láthatnak el. Az egyedülállónak számító létesítményt német magántámogatásból építették fel.

  Pages

 • Aktuális

  Szerda, 2019. Június 05.

  Három embert jelölt ki Jakubinyi György érsek a főegyházmegye részéről, akik a csíksomlyói pápalátogatás főszervezői lettek.