Szerfüggőségek csapdái - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Szerfüggőségek csapdái

 • 0 hozzászólás
  Szerfüggőségek csapdái

  Kutatók szerint (Rogers, Maslow) nagyon fontos szükségletünk, hogy magunkat pozitívnak, jónak lássuk. Önmagunk megbecsülése alapvető emberi szükséglet, amelyet elsősorban a kapcsolatain és teljesítményén keresztül tud az ember kielégíteni. Ha ezen az úton nem jut hozzá, akkor a valóságon kívül keresi – ez vezet a szerhasználathoz.

  A szerhasználat mindig valami „pótszer”, menekülés a valóság valamelyik (legtöbbször érzelmi) szelete elől, amit terhesnek, fájdalmasnak él meg az ember. Tehát ha az egyén valamivel nem tud megküzdeni, akkor a szer által kiváltott hatással „gyógyítja” magát, vagy menekül a meglévő „hiány-állapot” fájdalma elől.

  A füzet letölthető innen: Szerfüggőségek csapdái

  A füzetet készítették a Ki-Út program munkatársai 2015-ben.
  Az illusztrációkat Geréb Előd rajzolta.

  Támogatók: 

   

  Dokumentumok

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás

 • Rovatunk

  Sikertörténet: a Buurtzorg néven létrehozott otthoni ápolási szolgálat világszerte elismert és korszakalkotó kezdeményezésének bemutatása.

  Kommunikáció demens – Alzheimeres személyekkel. Figyelembe kell vennünk a gondozott személy kognitív nehézségeit, a mi dolgunk az, hogy megértsük és megértessük magunkat, amelyben a kommunikáció a bizalmat és a partnerséget kell hogy szolgálja. 

  A III. Alzheimer Cafén elhangzott előadás kivonata