Languages

Search form

  Csíksomlyói Védett Otthon

  Címkék: 
  hozzászólás

  A Védett Otthon elsősorban olyan fennjáró személyek számára nyújt gondozást, akik az időskori demencia valamely fokával küzdenek, ezért egyedül, otthoni keretek között már nem tudnak megbirkózni a hétköznapi élet teendőivel. A Védett Otthon falai olyan biztonságos körülményeket biztosítanak számukra, ahol a munkatársaink támogatásával megtarthatják önállóságukat, és a demenciával járó nehézségeik ellenére az emberi méltóságuk megőrzésével élhetik meg mindennapjaikat.

  Az Otthon a lakóknak teljes körű ellátást biztosít: lakhatás két ágyas szobákban, melyeket az idősek saját berendezési tárgyaival tesznek otthonossá; napi ötszöri étkezés; a gyógyszerek szakszerű adagolása; valamint ápolási és gondozási feladatok ellátása.

  Az egyszintes épületben 7 lakószoba került kialakításra, így jelenleg 14 személyt tudunk ellátni. Az épület bővítése egy nappali foglalkoztató központtal a rendelkezésre álló források függvényében tervben van.

   

  A központba való jelentkezéshez szükséges dokumentumok:  
  • Kérés (Cerere de admitere)
  • A családorvos által kitöltött orvosi levél (Evaluarea starii de sanatate);
  • Orvosi iratok (kórházi kibocsájtók, kezelőlapok, gyógyszeres kezelések); 
  • Személyes iratok ( személyi, születési bizonyitvány, házassagi levél);
  • Jövedelmet igazoló iratok
  • Fénymásolat a Certificat de incadrare in grad de handicap igazolásról (ha van);
  • Fénymásolat annak a személynek a személyazonossági igazolványáról, a születési igazolványáról és a házassági leveléről, esetenként a törvényszéki határozatról, aki fizetni fogja az ellátás költségeit, illetve aki aláirja a felvételi kérést.

   

  Dokumentumok

  Kapcsolat

  Kapcsolattartó személy: 
  Küsmödi Katalin
  Telefonszám: 
  0732-830.180