Languages

Search form

  Tanuljunk egymástól!

 • 2013. Május 6.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Tanuljunk egymástól!

  Ötven év feletti személyek számára hirdetünk háromhetes magyarországi önkéntes programot

  A Grundtvig Szenior Önkéntes Program keretén belül szociális és kulturális tevékenységeket végezhetnek külföldön a jelentkezők. Bepillanthatnak az ottani, fogadó közösség életébe és az ott zajló önkéntes tevékenységekbe, hazatérve pedig a szerzett tapasztalatokat megpróbálhatják kamatoztatni, életbe ültetni saját közösségük javára.

   

  A Gyulafehérvári Caritas, együttműködésben a magyarországi Katolikus Káritásszal, az Egész életen át tartó tanulási program keretén belül 2013. július 4-25. közötti időszakban szervezi a második kiutazást Magyarországra. A kiválasztott személyek párban fognak részt venni a szociális és kulturális programokban. Bepillantást nyerhetnek szociális rendezvények szervezésébe, a gyerekekkel, idősekkel, hajléktalanokkal való munkába és megismerhetik a plébániai káritász csoportok működését, munkáját. A lehetőséget elnyerő önkéntesek utazási és ellátási költségeit a szervezők fedezik. A kiutazás előtt a programban résztvevőknek felkészítést tartanak, melynek része a szükséges ország-ismeret, a fogadó szervezet és az önkéntes tevékenység bemutatása, valamint a program helyszínének és régiójának ismertetése.

  Június 3-ig várjuk 50 év feletti nők és férfiak jelentkezését, akik szeretnének három héten keresztül önkéntesként résztvenni szociális jellegű programokban. A jelentkezések beérkezése után a szervezők egy személyes találkozás keretén belül fogják kiválasztani azt a két személyt, akik július folyamán kiutaznak Magyarországra.

  Érdeklődni, jelentkezni (a jelentkezési lap kitöltésével) Tatár Elődnél lehet a 0735-735.164-es telefonszámon vagy az elod.tatar@caritas-ab.ro email címen.

  Felhívás szövege >>>
  Jelentkezési lap letölthető itt >>>

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás