Languages

Search form

  Gyermekek es fiatalok felkarolása

 • 2019. Április 17.
  0 hozzászólás

  Konfliktusok, melyeknek ártatlanok az áldozatai. Kinyújtott kezek, melyeket kevesen akarnak megfogni.

  2019. Április 5. - 2019. Április 20.
  0 hozzászólás

  Frissítés: Megvannak a tombolahúzás nyertesei!

  • Háztáji finomságok-kosár – Săbădeanu Tünde
  • Tavaszi kézműves-kosár – Blága Edith
  • Húsvéti dekor-kosár – Kis Orsolya

  A szerencsés nyertesek átvehetik nyereményüket a Deus Providebit Házban (Rózsák tere 61. szám), a Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont irodájában.

  2019. Március 25.
  0 hozzászólás

  A 2017-2018-as és 2018-2019-es tanévben az ozsdolai Kún Kocsárd Általános Iskola részt vett a DARE Regionális Programban (Dream, Achieve, Realize, Express). A program a Caritas Austria égisze alatt, három ország (Románia, Moldovai Köztársaság és Ukrajna) több nonprofit szervezetének partnerségében zajlik. A programban oktatási módszereket ültetünk gyakorlatba, amelyeket a Newcastle Egyetem értékel.

  2019. Március 20.
  0 hozzászólás

  Szenvedélybetegségek iskolások körében. A gyerek magával hozza otthonról, szüleitől, vagy éppen hazaviszi a benne alattomosan kialakuló kórt. 

  Helyszín: Székelypetőfalva
  2019. Március 13.
  0 hozzászólás

  A korábbi évekhez hasonlóan az I-IV. osztályos gyermekek és óvodások most is álarcot öltöttek, és sorra látogatták meg szüleiket, rokonaikat.

  Helyszín: Ozsdola
  2019. Március 14.
  0 hozzászólás

  Nőnapi ünnepségre került sor március 4-én az ozsdolai Nagyági óvodában.

  2019. Február 8.
  0 hozzászólás

  Ne gondolják, hogy csak az afrikai országokban éheznek gyermekek. Itt, a tőszomszédban sem mindennapi a meleg étel, és van gyerek, aki az iskolában kapott tej-kiflit említi mindössze, ha eledeléről van szó.

  Bygegoi
  In
  Jan 21, 2019
  0 hozzászólás

  A Gyulafehérvári Caritas tavaly októberben elindított SMS-kam­pányát idén április 15-ig meg­hosszab­bították. A kezdeménye­zés során egyetlen üzenet elküldésével bárki kifizetheti egy rászoruló gyermek meleg ebédjét. Lu­de­scher László ágazati igazgató közölte: eddig 3000 üzenet érkezett, amelyből ugyanennyi ebédet tudtak biztosítani a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Hozzátette: látszik, hogy az emberek nem bíznak ebben az adományozási formában, de remélik, hogy a következő hónapok alatt még érkeznek felajánlások.

  Hungarian
  Helyszín: Csíkszereda
  2018. December 21.
  0 hozzászólás

  A pokrócgyűjtő akciónkra célként kitűzött 28 takaró helyett közel háromszor annyi felajánlás érkezett.

  2018. November 23.
  0 hozzászólás

  2018. november 17-én lila napra ébred a város, a közösségi médiában folyamatosan lila szelfik bukkanak fel, ezek jelzik, hogy egyre többen érzékenyek a koraszülöttség témakörére.

  November 17-e 2014 óta ünnep számunkra, hisz központunk azóta csatlakozott a Koraszülöttek Világnapjának ünnepléséhez. Sokan biztosan megkérdezik, hogy miért kell ünnepelni? Miért olyan nagy dolog ez? Mert hiszem, hogy aki nem tapasztalta, az kevésbé értheti...

  Székelyudvarhely

  Pages