Integrációs program romáknak - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Integrációs program romáknak

 • 2015. November 23.
  0 hozzászólás

  E gondolatot és vidám köszöntéseket hagytak emlékbe a Plugor Sándor Művészeti Líceum VII. B osztályos diákjai a Gyulafehérvári Caritas által a sepsiszentgyörgyi Őrkőn működtetett Hátrányos Helyzetű Gyerekek Nappali Foglalkoztató Központjában.

  Helyszín: Zabola
  2019. Április 17.
  0 hozzászólás

  A zabolai akción mintegy 15 felnőtt és 12 gyermek vett részt, akik összesen 40 zsák szemetet gyűjtöttek össze.

  Helyszín: Sepsikőröspatak
  2019. Április 4.
  0 hozzászólás

  A sepsikőröspataki sportcsarnokban 5 csapat 10 mérkőzésen küzdött a II. Barátság Foci Kupáért.

  2019. Február 28.
  0 hozzászólás

  Pillangók, boszorkányok, hercegnők, Pókemberek, Batman-ek, őzike és kutyus is búcsúztatta a telet Marosszentgyörgyön. A tél végi, színes maszkos-álarcos, jelmezes farsangi ünnepség február 27-én zajlott az integrációs program tevékenységeire járó gyerekek körében.

  A rendezvényre szép számban érkeztek szülők is. Mint kiderült, előzőleg kapott feladatukat gondosan teljesítették, hisz szinte minden gyerek jelmezben érkezett a mulatságra.

  0 hozzászólás
  Roma középiskolák sikeressége Magyarországon

  Derdák Tibor, a miskolci roma középiskolai intézmények vezetője több mint három évtizede dolgozik ezen a területen Magyarországon. Munkája sajátossága, hogy a roma közösségek rátermett roma fiataljainak aktív közreműködésére épít. Az elmúlt évtized során a szakember sikerrel bizonyította, hogy radikális stratégiai víziója hosszú távon és széles földrajzi körzetben életképes. A Dr. Ámbédkar Gimnázium főként falusi, telepi roma fiataloknak kínálja az érettségi lehetőségét. A miskolci iskolához 2018-tól kollégium is tartozik: a Martin Luther King Kollégium.

  2018. December 18.
  0 hozzászólás

  Marosszentgyörgyön egy sor esemény vette kezdetét, ahol a legkisebbek és a szépkorúak együtt készülhettek karácsonyra.

  0 hozzászólás
  Motiválás a cigány telepeken?

  A BAGázs közhasznú egyesület a Budapesttől 40 km-re található Bag és Dány településeken van jelen, ahol intenzív önkéntes munkával dolgozik a mélyszegénység leküzdése és a társadalmi integráció érdekében: 120 önkéntes – a helyieket is beszámítva – jár heti rendszerességgel ezekre a telepekre.  Az alábbiakban Both Emőke, a BAGázs közhasznú egyesület vezetője A mélyszegénység leküzdésének és újrateremtésének megelőzése című konferencián tartott előadásának átiratát olvashatják.

  2018. Október 22.
  0 hozzászólás

  A United Networks program Kovászna megyei munkatársai szombaton, gyönyörű napsütéses időben szerveztek egész napos kirándulást Brassóba a petőfalvi roma gyerekek részére. Petőfalváról tudni kell, hogy Zabolához tartozik, elszigetelt, hátrányos helyzetű piciny kis falucska, ahol nincs sok lehetőség a megélhetésre, életmódváltásra. Egy épületben található a helyi óvoda és az iskola, ahová ovisok, előkészítő, valamint I-IV. osztályos roma gyerekek járnak a faluból. Két lelkes pedagógus, egy óvónő és egy tanítónő foglalkozik velük nap, mint nap, akik Zaboláról ingáznak Petőfalvára.

  Helyszín: Székelyudvarhely
  2018. Október 10.
  0 hozzászólás

  A mélyszegénység csökkentésének lehetőségei és újrateremtésének megelőzése címmel szerveztünk konferenciát Székelyudvarhelyen.

  2018. Szeptember 26. - 2018. Október 10.
  0 hozzászólás

  „A mélyszegénység csökkentésének lehetőségei és újrateremtésének megelőzése” címmel szervezünk konferenciát Székelyudvarhelyen október 9-én.

  A konferencia célja a hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatása terén létező jó gyakorlatok és módszerek bemutatása, valamint a témában érintett szakemberek közötti párbeszéd kialakulásának elősegítése a mélyszegénység megelőzésének és csökkentésének lehetőségei témában.

  Pages