Languages

Search form

  Integrációs program romáknak

 • 2015. November 23.
  hozzászólás

  E gondolatot és vidám köszöntéseket hagytak emlékbe a Plugor Sándor Művészeti Líceum VII. B osztályos diákjai a Gyulafehérvári Caritas által a sepsiszentgyörgyi Őrkőn működtetett Hátrányos Helyzetű Gyerekek Nappali Foglalkoztató Központjában.

  2020. Március 17.
  hozzászólás

  Interaktív foglalkozás roma fiataloknak

  Igazán feltöltő és rendkívüli csoportfoglalkozásra került sor Ozsdolán a kishilibi fiatalok körében. Ezúttal Fekete Lovas Zsoltot hívtam meg a csoportba, aki roma származású színész és zenész. Zsolt - mivel aznapi előadása a tilalom miatt elmaradt - szívesen tett eleget a meghívásomnak és még a barátnőjét is elhívta, aki szintén színit végzett, és jelenleg a temesvári Csíki Gergely Állami Társulat színésznője.

  2019. Október 18. - 2019. Október 31.
  hozzászólás

  Közel 150 résztvevővel zajlott le október 16-án a Közösségépítők konferenciája Székelyudvarhelyen.

  2019. Szeptember 16.
  hozzászólás

  Tisztelettel meghívjuk a Romák egy befogadóbb társadalomban című konferenciára, amely a Gyulafehérvári Caritas UNITED NETWORKS – Integrált kezdeményezés a hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatásáért programja és az Iránytű a munka világához projektje keretében kerül megszervezésre.

  Bygegoi
  In
  Aug 30, 2019
  hozzászólás

  Noha Nyári iskolának nevezik azt, ami jelenleg a Caritas által működtetett nappali foglalkoztató központban a hátrányos helyzetű gyermekekért zajlik Székelyudvarhelyen, illetve Korondon, gyakorlatilag egyfajta élménypedagógiáról van szó. Idén kétszer két hétig különböző mesterségek művelőivel találkoztak a zömmel roma gyermekek.

  Hungarian
  2019. Július 26.
  hozzászólás

  A Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi munkatársainak köszönhetően az őrkői gyerekek idén nyáron is megtapasztalhatták a táborozás élményeit, egy rövid ideig szebbé varázsolva a mindennapokat.

  Helyszín: Zabola
  2019. Április 17.
  hozzászólás

  A zabolai akción mintegy 15 felnőtt és 12 gyermek vett részt, akik összesen 40 zsák szemetet gyűjtöttek össze.

  Helyszín: Sepsikőröspatak
  2019. Április 4.
  hozzászólás

  A sepsikőröspataki sportcsarnokban 5 csapat 10 mérkőzésen küzdött a II. Barátság Foci Kupáért.

  2019. Február 28.
  hozzászólás

  Pillangók, boszorkányok, hercegnők, Pókemberek, Batman-ek, őzike és kutyus is búcsúztatta a telet Marosszentgyörgyön. A tél végi, színes maszkos-álarcos, jelmezes farsangi ünnepség február 27-én zajlott az integrációs program tevékenységeire járó gyerekek körében.

  A rendezvényre szép számban érkeztek szülők is. Mint kiderült, előzőleg kapott feladatukat gondosan teljesítették, hisz szinte minden gyerek jelmezben érkezett a mulatságra.

  hozzászólás
  Roma középiskolák sikeressége Magyarországon

  Derdák Tibor, a miskolci roma középiskolai intézmények vezetője több mint három évtizede dolgozik ezen a területen Magyarországon. Munkája sajátossága, hogy a roma közösségek rátermett roma fiataljainak aktív közreműködésére épít. Az elmúlt évtized során a szakember sikerrel bizonyította, hogy radikális stratégiai víziója hosszú távon és széles földrajzi körzetben életképes. A Dr. Ámbédkar Gimnázium főként falusi, telepi roma fiataloknak kínálja az érettségi lehetőségét. A miskolci iskolához 2018-tól kollégium is tartozik: a Martin Luther King Kollégium.

  Pages