Languages

Search form

  Szociális gazdaság

 • Bykrisztina.bedo
  In
  Jul 12, 2017
  hozzászólás
  Évi százezer lejt nyer a Caritas katolikus szervezet egy magyarországi céggel partnerségben kihelyezett ruhagyűjtő-konténereken. A pénzt szociális programjaik támogatására használják fel.
  Hungarian
  2016. November 29.
  hozzászólás
  Kátránnyal a hideg ellen

  800 kilógramm kátrányt adományozott a Gyulafehérvári Caritas Gazdasági Ágazata a csíkszeredai Somlyó utcai romatelep lakóinak. A romaközösségnek pont időben érkezett a segítség, közeleg a tél és a hideg idő.  A mínusz fokok elleni védekezésben nagy segítségükre lesz a mostanra kátránnyal újrafedelezett, eddig beázott házak teteje.

  A csíkszeredai Logisztika központ folyamatosan ruházattal és bútorzattal segíti a Csíksomlyón élő, rászoruló roma közösséget.

  (Bedő Krisztina)

  Bymartonk
  In
  Aug 03, 2016
  hozzászólás

  Havonta több száz kilogramm használt ruhát dobnak a háromszékiek a Caritas segélyszervezet által közterekre kihelyezett ruhakonténerekbe, de ez nem elveszett hulladék, szelektív gyűjtésével, megmentésével szociális célt támogathatnak.

  Hungarian
  hozzászólás

  A romániai Caritas szervezetek használtruha-gyűjtő akciót indítottak 2013-ban az ország több megyéjében, ehhez csatlakozott a Gyulafehérvári Caritas is 2014 áprilisában.

  Kapcsolat

  Kapcsolattartó személy: 
  Borbáth Zsolt
  Telefonszám: 
  0735-735.113

  hozzászólás

  A szociális gazdaság küldetése, hogy intézményeiben (szállodák, üzletek, logisztikai központok, asztalos műhelyek) a fair trade kereskedelmet a Gyulafehérvári Caritas szeretetszolgálat arculatával valósítsa meg. Mindezt úgy, hogy az adományokból és az eladott termékekből befolyt összegekkel segítsük a nélkülözőket és a rászorulókat, valamint az őket szolgáló szociális programokat.

  Célunk a rászorulók megsegítése olyan programok szervezése által, amelyek lehetővé teszik a szociális problémák enyhítését. Megoldásokat, utakat keresni a szociális problémák megelőzésére.


  2013. Június 20.
  hozzászólás
  Szeretetakciónk a gyermekekért

  Sikeresen zárult immár harmadik alkalommal a Gyulafehérvári Caritas – Logisztika és a Zöld Székelyföld Egyesület közös szeretetakciója Csíkszeredában.

  2013. Május 24.
  hozzászólás
  Csuhéfonás Szentdemeteren

  1940 óta készítik a kukoricaháncs termékeket a faluban, ennek a hasznos és szép hagyománynak életben tartását segíti a Gyulafehérvári Caritas logisztikai ágazata.

  2013. Március 25.
  hozzászólás
  Lelkigyakorlat és csapatépítés

  Nagyböjt az elcsendesedés, a befele fordulás időszaka. Jó ilyenkor önmagunkban elmélyülni, ugyanakkor társainkkal közösen megélni a csendesség szépségeit.

  2013. Március 24.
  hozzászólás
  Főegyházmegyei szociális fórum

  Március 23-án a csíksomlyói Jakab Antal Felnőttképzési és Tanulmányi Központban találkoztak immár másodszor a főegyházmegyében szociális tevékenységet végző egyházközeli szervezetek,  kezdeményezések.

  2012. Május 16.
  hozzászólás

  Ezzel a mottóval indított kampányt a Gyulafehérvári Caritas, a Zöld SzékelyFöld Egyesület és két csíkszeredai partner iskola

  Pages