Colecta Sfânta Elisabeta pentru educația copiilor - Caritas Alba Iulia

Colecta Sfânta Elisabeta pentru educația copiilor

• 23 Octombrie 2019 - 24 Noiembrie 2019
    0 comentarii

Donațiile colectei Sfânta Elisabeta din anul trecut (235.032 de lei) au fost folosite pentru menținerea serviciului nostru de îngrijire la domiciliu. Dumnezeul să Vă răsplătească!
    În acest an acceptăm donații pentru educația copiilor defavorizați.

Cu ocazia sărbătorii zilei de Sfânta Elisabeta, donațiile Dvs. vor sprijini educația copiilor defavorizați prin programele oferite de Caritas. Pentru a avea o șansă la o viață demnă, la un viitor mai bun, acești copii au nevoie de educație. Suntem convinși că dezvoltarea și educația sunt o cale reală de ieșire din sărăcie și cunoașterea este o punte între lipse și speranța unei vieți mai bune. Doar tinerii și adulții cu știință de carte au șansa de a găsi loc de muncă şi un trai cinstit.

Mai jos puteți citi apelul Excelenței Sale Arhiepiscop dr. Jakubinyi György:

Organizaţia Caritas a Arhidiecezei noastre de Alba Iulia organizează în fiecare an colecta de Sfânta Elisabeta în prima duminică din apropierea acestei sărbători, care, anul acesta, va avea loc în duminică, 17 noiembrie. Pe această cale, îi rog pe confrații preoți să citească următorul apel în cadrul liturghiei din data 10 noiembrie 2019.

Mulțumim anticipat pentru colaborare.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Dragi Preoți confrați! Dragi Credincioși!

Când ne uităm la copii, uităm de vârsta noastră adultă pentru o perioadă scurtă de timp. În mod inconștient, ne întoarcem la momentul prezent și ne apropiem de Dumnezeu. Acest lucru se datorează faptului că Dumnezeu a devenit și El copil, altfel nu ar fi putut deveni om. Prin urmare, condiția de a deveni om este să privim copiii din când în când, care „ne dau tema de acasă”: Cum să devenim oameni încrezători, iubitori de Dumnezeu, creștini?

Sărbătoarea Sfintei Elisabeta dorește întotdeauna să fie o astfel de amintire pentru noi, atunci când vedem persoane marginalizate ale societății noastre.

Anul trecut, ne-am îndreptat atenția asupra semenilor noștri care au nevoie de atenția și dragostea noastră, ei apropiindu-se de sfârșitul vieții lor pământești. Le mulțumesc fraților mei creștini, că au făcut donații cu inimă sinceră, ajutând astfel pe cei nevoiași. În arhidieceza noastră s-au strâns 235.032 lei pentru a sprijini activitățile serviciului de îngrijire la domiciliu pentru bătrâni și bolnavi.

În acest an ne îndreptăm din nou atenția către copii. Puteți sprijini cu donații programele noastre pentru dezvoltarea copiilor abandonați sau cu deficiențe în dezvoltarea lor.

Preacucernici preoți confrați și dragi credincioși, vă rog să ajutați şi în acest an inițiativa Organizației Caritas a Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, în limita posibilităților voastre. Donațiile obținute din colecta de Sfânta Elisabeta, programată pe data de 17 noiembrie a.c., se vor depune în contul bancar al Organizației Caritas Alba Iulia, CF: 4562770, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Alba Iulia, cont IBAN: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006, sau puteți să le predați la cele mai apropiate puncte de lucru Caritas.

Pe această cale, vă transmit sincere mulțumiri pentru donațiile făcute. Fie ca Dumnezeu să Vă răsplătească tuturor pentru donația făcută, din bogăția Harului Său!

Alba Iulia, la 20 octombrie 2019

†Gheorghe m.p.
    arhiepiscop

Puteţi dona duminică, 17 noiembrie în bisericile catolice, sau în contul Organizaţiei Caritas Alba Iulia, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Alba Iulia, cod fiscal: 4562770, nr. de cont: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006, şi la cel mai apropiat punct de lucru Caritas.

Anul trecut s-au strâns în total 235.032  de lei pentru menținerea îngrijirii la domiciliu. Organizaţia Caritas Alba Iulia şi-a clădit serviciul de îngrijire la domiciliu timp de zeci de ani, a cărui activitate, în loc să fie susținută, este împiedicată de finanțarea precară din partea statului și de legislația inadecvată. Prin urmare, fiecare resursă mică este necesară pentru a ne putea continua activitatea de îngrijire a persoanelor în vârstă și a bolnavilor.

References

Lista documente