Languages

Deschiderea Centrului de Îngrijire Medicală și Socială la Domiciliu Simeria

• 4 Octombrie 2018 - 31 Decembrie 2019
    0 comentarii

Începând cu luna septembrie 2018 la Simeria, Organizația Caritas Alba Iulia prin programele sale desfășurate în județul Hunedoara au deschis în mod oficial și festiv Centrul de Îngrijire Medicală și Socială la Domiciliu Simeria (CIMAS Simeria), cu sediul în Piața Unirii nr. 12, Simeria.

Demersul, mediat inițial de către Prefectura Județului Hunedoara prin domnul prefect Fabiusz Tiberiu Kiszely, susținut de primarul Emil Rîșteiu respectiv Consiliul Local Simeria și implementat efectiv de Organizația Caritas Alba Iulia și Direcția de Asistență Socială Simeria se dorește a fi un pas spre normalitate și întărire a sistemului de asistență socială locală a orașului. Fiind un serviciu socio-medical adresat persoanelor vârstnice, în contextul realității societății contemporane unde persoanele de vârsta a treia sunt vulnerabile în fața bolilor și a singurătății, considerăm mesajele de deschidere, atât al domnului prefect, al domnului primar dar și a celorlalți invitați  ca fiind unele de încredere în puterea intrinsecă a comunității, în capacitatea acesteia de a avea grijă de proprii “bunici”. O astfel de valoare comunitară este ceea ce caracterizează o societate modernă, europeană și care își însușește modele funcționale.

Organizația Caritas Alba Iulia, prin acest parteneriat public-privat își reiterează dorința de a dezvolta la nivel județean sistemul de îngrijire a vârstnicului la domiciliu, propune un model viabil, sustenabil și necesar multor comunități urbane sau locale. Invităm astfel membrii comunității, instituții de sănătate sau de asistență socială (medici de familie, spital, centre rezidențiale) să folosească aceste servicii în cazul în care în activitatea dânșilor intră în contact cu persoane vârstnice vulnerabile, fie prin adresare directă către DAS Simeria sau Caritas Alba Iulia, fie direct la sediul acestora sau prin canalele media.

Mulțumim tuturor celor prezenți!

(Kelemen Alexandru)

LĂSAȚI UN COMENTARIU