Languages

Îngrijire centrată pe om la Casa Providenţei, de patru ani

• 23 Iulie 2018
    0 comentarii

Centrul Rezidenţial „Casa Providenţei” din Valea Izvoarelor şi-a sărbătorit a patra zi de naştere sâmbătă, 21 iulie. La aniversare au fost prezenţi pe lângă vârstnici, membrii lor de familie şi colegii căminului.

Simon István, primarul comunei Sânpaul a fost primul care i-a felicitat pe cei prezenţi:

Casa şi-a făcut loc în inima noastră. Când am deschis-o, am spus că am construit multe lucruri în comuna Sânpaul: poduri, școli, grădinițe, drumuri, dar în cazul acestui cămin este vorba de suflet și de umanitate. Nu e la fel să vărsăm beton sau să umplem căminul cu spirit şi umanitate. Simt că Magdolna a condus instituția foarte bine în anii precedenţi, simțim că pentru ea nu este o slujbă, ci o profesie. Îşi pune sufletul ca cei care sunt aici să se simtă bine, să se simtă ca acasă, iar asta este datorită ei și echipei sale. – a accentuat primarul.

Pe lângă recunoștință primarul a menționat că a vizitat alte cămine mai mari și mai mici, dar din acestea lipsea dragostea de familie, prietenia strânsă pe care doamna directoare și echipa ei au adus aici - o combinație de credință, dragoste și pace.

O felicit pe doamna directoare. Să ne întâlnim aici şi peste zece ani cu căminul extins! – a rezumat domnul primar şi s-a grăbit înapoi la pregătirea gulaşului care a devenit tradiţie în cadrul sărbătorii.

Ansamblul de dans din localitate a întâmpinat vârstnicii cu dansuri populare, Barabás Dalma a cântat două cântece în limba română, iar Lőrincz Beáta a recitat poezia Dansul lui Dumnezeu (Isten tánca) de Sík Sándor și a cântat un cântec popular.

McAlister Magdolna, directoarea Centrul Rezidenţial „Casa Providenţei” s-a uitat înapoi la amintirile celor patru ani, fie ele pline de bucurie sau de durere:

Acest cămin în cei patru ani ne-a oferit foarte mult: oameni prietenoşi, amintiri frumoase, clipe senine, dar totodată am plâns şi ne-am rugat împreună.

Când am primit-o pe mama mea, am crezut că acest cămin nu va mai fi niciodată ca înainte: acum fiindcă ea este aici, iar într-o zi pentru că nu va mai fi. Atunci nu am bănuit cât de aproape este acea zi, dar am învăţat că afirmaţia mea nu este complet adevărată. Cel mai important este că sufletul căminului nu s-a schimbat şi cei care au încredere în noi când îşi aduc aparţinătorii aici ştiu că acest cămin este casa acceptării, a înţelegerii, a ajutorării şi a iubirii.

Mulţumiri tuturor care lucrează zilnic ca acest cămin să aibă şi suflet, nu doar formă. – a încheiat directoarea discursul emoţionant.

Şi vârstnicii s-au pregătit cu un scurt program: au recitat ghidul pentru bătrâneţe şi au cântat şi un cântec.

Suntem recunoscători celor care au contribuit la funcţionarea cu succes a Centrului Rezidenţial „Casa Providenţei” din Valea Izvoarelor, şi sperăm să avem succese similare şi în viitor.

Mai multe fotografii >>>

(Márton Kinga Izabella)