Pachet alimentar pentru cei care chiar au nevoie de el - Caritas Alba Iulia

Languages

Search form

  Pachet alimentar pentru cei care chiar au nevoie de el

 • 22 Ianuarie 2018 - 22 Ianuarie 2018
  0 comentarii

  În judeţul Mureş în cadrul acţiunii Un milion de stele pentru nevoiaşi s-au strâns 13.435 de lei din care am pregătit 206 de pachete cu alimente. Pachetul a conţinut produse alimentare de bază (făină, zahăr, ulei, orez, fasole, paste făinoase) şi dulciuri (ciocolată, bomboane de pom). În continuare vom prezenta o doamnă care a beneficiat de unul dintre pachete.

  Doamna Elisabeta are 95 de ani şi trăieşte singură în apartamentul ei din Tîrgu-Mureş. Soţul ei şi cei doi fii au decedat mai demult. Are trei nepoţi dintre care unul trăieşte în străinătate, ceilalţi doi în Tîrgu-Mureş, dar o vizitează foarte rar.

  Nu se bucură de o sănătate bună, are hipertensiune. Deşi ia medicamente, are senzaţii de ameţeală, ca urmare a căzut de mai multe ori. În astfel de situaţii o asistentă o vizitează şi-i bandajează rănile. Din cauza mişcării greoaie, doamna nu îşi poate părăsi casa, în plata facturilor şi cumpărături o ajută prietena şi vecina ei.

  Pensia doamnei Elisabeta fiind doar de 457 lei, trăieşte în condiţii modeste: bucătăria se încălzeşte când doamna găteşte, iar în cameră – unde doarme – funcţionează un încălzitor electric pe care plăteşte 200 de lei lunar, temperatura camerei totuşi fiind de 16-17 grade.

  În ciuda condiţiilor de trai, doamna în vârstă este foarte recunoscătoare. Colegii Caritas au vizitat-o cu un pachet de alimente pregătit din donațiile de la acţiunea Un milion de stele. Doamna Elisabeta a preluat cadoul cu recunoștință și umilință.

  În astfel de situaţii realizăm şi noi că munca noastră nu este în zadar, deoarece dacă putem înfrumuseţa chiar şi pentru o clipă viaţa unei persoane în nevoie, atunci activitatea noastră este valoroasă.

  Vă mulţumim din nou pentru donaţii!

  Galerie

  LĂSAȚI UN COMENTARIU

  0 Comentarii