Romii într-o societate incluzivă: Conferința specialiștilor în dezvoltare comunitară - Caritas Alba Iulia

Languages

Search form

• 18 Septembrie 2019 - 20 Octombrie 2019
    0 comentarii

Vă invităm la conferința „Romii într-o societate incluzivă” susținută în data de 16 octombrie 2019 la Odorheiu Secuiesc, Piața Primăriei, nr. 5 (Oficiul Primăriei), sala Szent István. Evenimentul este organizat de programul „UNITED NETWORKS – Iniţiativă integrată pentru incluziunea socială a comunităților marginalizate” și de proiectul Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii din cadrul Organizaţiei Caritas Alba Iulia.

Scopul conferinţei este prezentarea unor bune practici şi metode în domeniul incluzinii sociale, respectiv facilitarea dezvoltării unui dialog între diferiţi actori cu atribuţii în domeniul educației, toleranței, pregătirea pentru piața muncii, și locuire în comunitățile de romi.

La conferinţă sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai direcţiilor judeţene cu responsabilităţi în domeniul incluziunii sociale (DGASPC, AJOFM,  AJPIS, ISJ, DSP), reprezentanţii autorităţilor publice locale partenere ale programului „UNITED NETWORKS – Iniţiativă integrată pentru incluziunea socială a comunităţilor marginalizate”, reprezentanţii comunităţilor de romi, factori de decizie la nivel judeţean, specialişti în domeniu din partea autorităţilor publice, din sfera organizaţiilor non-guvernamentale şi academice, precum şi alte persoane active în domeniul promovării incluziunii sociale.

Vă rugăm să ne comunicaţi intenţia de participare până la data de 10 octombrie 2019 prin transmiterea formularului de înregistrare (la subsolul paginii) la adresa imola.fuzi@caritas-ab.ro

Persoana de contact: Füzi Imola, coordonator de dezvoltare locală, număr de telefon: 0744335272.

9.30 – 10.00  Înregistrarea participanţilor
    10.00 – 10.30 Deschiderea conferinţei
                             Orbán Árpád
    , viceprimar – Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc
                             Ludescher László, director – Asociaţia „Caritas – Asistenţă Socială”
                             Elekes Zoltán, director –Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului                                        Harghita
    10.30 – 11.00 „Dialog despre acceptare, prejudecăți și toleranță, cu tineri romi”
                             Szénási Szilvia, Fundația UCCU (HU)
    11.00 – 11.30 „Dezvoltări comunitare cu ajutorul voluntarilor în mici localități din Nordul Ungariei”
                             Benkő Fruzsina, InDaHouse Hungary program pentru voluntari (HU)

11.30 – 11.45 Pauză de cafea

11.45 – 12.15 „Programul Ungariei privind integrarea romilor din mediul rural”
                             Batta Zsófia, Ministerul de Interne Ungaria (HU)
    12.15 – 12.45 Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii
                             Nun András, Fundaţia Autonomia (HU)
    12.45 – 13.15 „La sfărșit de asfalt Consiliere pentru părinţi și tineri în scopul (re)integrării lor pe piața                           muncii”
                             Kerezsi Hajnalka, Caritas Alba Iulia (RO)
    13.15 – 13.45 Concluzii – moderator Nun András

14.00 – 15.00 Pauza de masă (Hotel Târnava, Piaţa Primăriei nr.16, Odorheiu Secuiesc)

15.00 – 16.50 Workshop, sesiune de dialog cu experții invitați (Hotel Târnava, Piaţa Primăriei nr. 16, Odorheiu Secuiesc)

1. Probleme de locuire – Încercări de soluționarea problemelor de locuire a municipalităților în partereniat cu organizații non-guvernamentale
      Batta Zsófia
      Veres Nagy Tímea – Asociația SEPSI GAL, manager de proiect
      Tonk Gabriella, manager de proiect Pata–Cluj
    2. Educație, voluntariat pentru educația copiilor romi
      Benkő Fruzsina
      Raţ Cristina, sociolog, UBB Cluj
    3. Sensibilizare, toleranță pentru o societate mai inclusivă
      Szénási Szilvia
      Adorjáni Júlia, manager de proces, proiectul Pata-Cluj
    4. Integrare pe piața muncii, ocuparea forței de muncă
      Nun András
      Kerezsi Hajnalka

17.00 – 17.15  Închiderea conferinței, concluzii (Hotel Târnava)

Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Asociația Grupul de Acțiune Locală de Incluziune Socială – Odorheiu Secuiesc, respectiv Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţelor Mureş, Harghita şi Covasna.

Lista documente

LĂSAȚI UN COMENTARIU