Languages

Search form

Centre de Zi de Dezvoltare şi Educaţie Timpurie

• 0 comentarii

Centrele de Zi de Dezvoltare şi Educaţie Timpurie au la bază dezvoltarea şi educarea timpurie a copiilor între 0-3 ani, prevenirea neglijării copilului, reducerea izolării familiilor, oferirea unui model parental. Centrele sunt vizitate și de copii proveniţi dintr-un mediu social nefavorabil, familii cu copii născuți prematur și copii cu dificultăți de integrare.

Obiective:
    prevenirea neglijării copilului prin sprijinul familiilor;
    educaţia şi dezvoltarea copiilor proveniţi dintr-un mediu social nefavorabil, pe plan psihosocial, motric şi emoţional, oferind astfel posibilitatea de a deveni personalităţi mature şi competente a acestei societăţi;
    reducerea izolării familiilor prin relaţionare cu alţi familii;
    oferirea unui model parental, susţinerea şi/sau corectarea abilităţilor parentale necesare în creşterea copiilor;
    responsabilizarea mămicilor minori cu privire la asigurarea stabilităţii şi continuităţii în îngrijirea, creşterea şi educarea copilului. Suport emoţional, conştientizarea, identificarea şi mobilizarea resurselor proprii a tinerilor mămici aflaţi în dificultate;
    sprijinirea gravidelor, oferirea informaţiilor despre importanţa sarcinii.

Aceste obiective stau la baza fiecărui activităţi derulate în centrele noastre din Tîrgu-Mureş, Reghin, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni.
    Servicii oferite:
    informare şi consiliere individuală de specialitate (psihologică, asistenţă socială şi psihopedagogică);
    dezvoltare şi educaţie timpurie pentru sugari şi copii mici între vârsta de 2 luni – 3 ani. Programul activităţilor se structurează în funcţie de vârstă şi grupul ţintă. Copii participă împreună cu părinţii lor la aceste activităţi, astfel se întăreşte legătura mamă-copil, copilul se dezvoltă pe plan psihomotric Se dezvoltă şi capacitatea de relaţionare cu alţi copii şi se oferă un model parental;
    grup de sprijin pentru părinţi – se abordează diferite teme legate de creşterea, dezvoltarea şi educarea copilului, despre importanţa familiei în acest proces de dezvoltare;
    grup de sprijin pentru gravide – întâlniri tematice în legătură cu creşterea fătului;
    programe de recreare pentru copii.