Languages

Search form

  Centrul ”Sfântu Luca”

 • 0 comentarii

  În Centrul „Sfântu Luca” persoanele internate – prin dezvoltarea competențelor de mișcare – își pot dobândi, total sau parțial, viața independentă de odinioară. Cu sprijin de la Uniunea Europeană la Odorheiu Secuiesc, pentru înființarea instituției cu o capacitate de 26 de locuri, am renovat și am lărgit clădirea închiriată de la organizația Kolping. În anul 2016 au beneficiat 138 de persoane de serviciile centrului.

  Scopul centrului:
  Acordarea serviciilor complexe și filantropi, care sunt realizate pe baza evaluării nevoilor individuale și situației personale a fiecărui beneficiar.
  Acordarea sprijinului în învățarea din nou a deprinderilor pentru o viață independentă într-un mediu protejat.
  Acordare ajutor în rezolvarea problemelor zilnice ale beneficiarilor cu cunoștințe profesionale, iubire și empatie, pentru a menține autonomia și demnitatea persoanelor.

  Servicii oferite:
   Capacitate de 26 de locuri: camere cu 2-5 paturi, cu baie proprie și cu dotări pentru persoane vârstnice: duș amenajat pentru nevoi specifice.
  Serviciile medicale, care se realizează pe baza evaluării nevoilor individuale – sunt asigurate de către personalul medical contractat.
  Îngrijire de bază, efectuarea îngrijirii medicale de bază, supravegherea stării de sănătate a pacientului – sunt asigurate de către asistenții medicali, ajutate de îngrijitori.
  Servicii sociale – sunt asigurate de asistentul social.
  Dezvoltarea competențelor mișcării – este asigurat de personal calificat, conform concepției Kinaesthetics.
  Masă de trei ori pe zi.

  Centrul poate fi vizitat de cei interesați pentru a cunoaște condițiile de locuit și de desfășurare a activităților. Cu fiecare beneficiar se încheie un contract pe o perioadă determinată sau nedeterminată în funcție de nevoile și serviciile precizate. Dacă pe parcursul prestării serviciilor se constată nevoi noi, neincluse în contractul inițial, se modifică contractul de servicii sociale, sub forma unor acte adiționale (semnate de beneficiar sau membrul familiei).

  Documente necesare la admitere:
  Cerere tip (se poate descărca de aici >>>);
  Scrisori medicale;
  Acte personale;
  Adeverință de venit.

  În anul 2017 activitatea a fost finanțată de MOL România.

  References

  Lista documente

  Contact

  Persoană de contact: 
  Lukács Pál
  Telefon: 
  0372-704.671
  0722-676.468
  Adresa de e-mail: