Languages

Situația din Transilvania de Sud

• 27 Martie 2020 - 27 Mai 2020
    comentarii

În Centrul de plasament de tip familial Sfântu Ghelasie din Ștremț (jud. Alba), conform primelor restricții, vizitele sunt interzise, singura formă de a contacta lumea exterioară s-a limitat la dialogul telefonic și online. Despre starea celor 30 de copii și măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirii, informăm aparținătorii și persoanele care țin legătura cu copiii (foștii beneficiari) prin telefon.

În Petroșani și Petrila (jud. Hunedoara), Caritas este singurul ONG care are în grijă vârstnici imobilizați la pat sau domiciliu, iar voluntarii sau asistentele medicale de la Caritas sunt cele care le cumpără medicamente, le fac aprovizionarea și le verifică starea de sănătate.

”O situație specială reprezintă programul de îngrijire la domiciliu unde avem peste 40 de vârstnici din Petroșani și Petrila pe care îi îngrijim zilnic. Acești vârstnici sunt lipsiți de orice fel de ajutor nu doar acum, dar în orice perioadă” – declară Alexandru Kelemen, coordonatorul programelor din Valea Jiului.

Singurii pe care se bazează vârstnicii fiind angajații Caritas, organizația a instituit o serie de măsuri foarte drastice în ceea ce privește igiena și, având în vedere că colegele sunt asistente medicale, infirmiere, sunt foarte familiarizate cu ceea ce înseamnă igiena și ceea ce înseamnă prevenirea unor cazuri de transmitere. Cu aceste măsuri luate, putem să-i ajutăm în continuare pe acei vârstnici care au nevoie de ajutor.

Totodată, în urma strânsei colaborări cu primăria, Caritas are în grijă 12 persoane întoarse din străinătate, izolate la domiciliu.

Activitățile Centrului de zi Maria Stein și Centrului de consiliere Sfânta Varvara dedicate pentru copii și tineri cu dificultăți sunt sistate.

References

LĂSAȚI UN COMENTARIU