Languages

Search form

  Programe pentru persoane cu dizabilităţi

 • Misiunea programului este de a face copiilor cu dizabilităţi şi a familiilor acestora viaţa mai completă. Scopul programului este de a oferi o oportunitate copiilor, tinerilor cu deficienţe locomotorii şi cu leziuni cerebrale să se dezvolte. Lipsa dezvoltării poate produce cazuri individuale dependente de ajutorul social, dar şi persoane incapabile de muncă.

  Contact

  Persoană de contact: 
  Zsombori Katalin
  Telefon: 
  0736-102.688
  Adresa de e-mail:  

  Locație: Székelyudvarhely
  19 August 2016 - 2 August 2016
  comentarii

  În data de 1 septembrie 2016 va avea loc inaugurarea Centrului de Dezvoltare Sfânta Ana.

  Grup de suport în vederea sprijinirii/educării familiilor persoanelor cu dizabilități

  Activitățile cu frecvenţă lunară oferă posibilitate părinților de a discuta despre problemele, dificultățile, frumusețile vieții lor. Programul contribuie la susținerea resurselor personale, dezvoltare personală. Proiectul funcționează în care sunt implicați diferiţi specialiști (medic, avocat, psihopedagog, specialist în igiena mentală).

  Conferință – Împreună pentru cei cu dizabilități

  Contact

  Telefon: 
  0751-140.067

  Prezenţa unei persoane cu dizabilităţi în familie necesită schimbarea completă a stilului de viaţă pentru întreaga familie. Se dezechilibrează ordinea, va fi nevoie de o persoană care este liberă 24 de ore pe zi pentru îngrijirea persoanei dezavantajate. În acest fel, efectuarea sarcinilor zilnice devine mai dificilă.

  Contact

  Persoană de contact: 
  Demeter Zsuzsa
  Telefon: 
  0751-140.067
  Adresa de e-mail:  

  Misiunea programului este de a face copiilor cu dizabilităţi şi a familiilor acestora viaţa mai completă. Scopul programului este de a oferi o oportunitate copiilor, tinerilor cu deficienţe locomotorii şi cu leziuni cerebrale să se dezvolte. Lipsa dezvoltării poate produce cazuri individuale dependente de ajutorul social, dar şi persoane incapabile de muncă.

  Contact

  Persoană de contact: 
  Zsombori Katalin
  Telefon: 
  0736-102.688
  Adresa de e-mail:  

  Centrul de zi "Sfântul Augustin" din Miercurea-Ciuc a fost înființat în anul 2008 pentru a sprijini copii şi tineri cu dizabilităţi respectiv familiile acestora. Serviciile oferite de noi astupă mai multe goluri în societatea noastră deoarece în lipsa unui centru de zi aceşti tineri ar rămâne izolaţi de societate şi nu ar avea şansa dezvoltării individuale.

  Contact

  Persoană de contact: 
  Acostăchioaie Veronka
  Telefon: 
  0753-056.939
  Adresa de e-mail:  

  28 Septembrie 2012
  comentarii
  Să ajutăm, dar cum?

  Cu acest titlu a fost organizată cea de a şasea ediţie a conferinţei „Împreună pentru Persoanele cu Dizabilități” a Caritas Alba Iulia – Centrul de Consiliere şi Informare pentru Persoane cu Dizabilități, susţinută la Centrul de Conferinţe Jakab Antal din Şumuleu Ciuc în data de 20-21 septembrie.

  25 Septembrie 2012
  comentarii
  Pregătiri pentru Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

  În Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii Caritas Alba Iulia organizează cu ocaziei Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice o serie de evenimente în mai multe localităţi din Transilvania.

  24 Septembrie 2012
  comentarii
  Szász János, fostul director al Caritas-ului, a fost premiat

  În semn de recunoaştere fostul director al Organizaţiei Caritas Alba Iulia, D-ul Szász János a fost distins cu Ordinul de Merit Maghiar în Grad de Cavaler acordat de preşedintele Republicii Ungare, dr. Áder János

  17 Iulie 2012
  comentarii
  Părinţi competenţi – copii competenţi

  În perioada 3 – 6 iulie 2012 reprezentanţii ONG-urilor din şapte ţări au avut ultima reuniune din cadrul  proiectului Grundtvig

  Pages