Programe de integrare pentru rromi - Caritas Alba Iulia

Languages

Search form

  Programe de integrare pentru rromi

 • 18 Decembrie 2018 - 18 Decembrie 2018
  0 comentarii

  Pedagogii împreună cu copiii au recitat poezii şi au cântat colinde, la care s-au alăturat şi vârstnicii. 

  26 Septembrie 2018 - 10 Octombrie 2018
  0 comentarii

  Vă invităm la conferinţa „Posibilitățile combaterii și prevenirii reproducerii sărăciei” organizată în data de 09 octombrie 2018 la Odorheiu Secuiesc.

  Scopul conferinţei este prezentarea unor bune practici şi metode în domeniul incluzinii sociale, respectiv facilitarea dezvoltării unui dialog între diferiţi actori cu atribuţii în domeniu, în vederea formării unei viziuni în ceea ce priveşte posibilitățile de prevenire și depășire a situației de sărăcie accentuată în comunitățile marginalizate.

  16 August 2018
  0 comentarii
  Educație de bază pentru adulți de etnie romă

  Edităm două manuale în sprijinul formatorilor care lucrează cu adulți romi neștiutori de carte.

  13 Aprilie 2018
  0 comentarii

  Ziua romilor la Sîngeorgiu de Mureş a avut loc pentru a treia oară pe 12 aprilie. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Sîngeorgiu de Mureș în parteneriat cu Asociația Divers, Caritas Alba Iulia și Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe”.

  6 Aprilie 2018 - 6 Aprilie 2018
  0 comentarii

  În data de 5 aprilie în cadrul proiectului O şansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureş comunitatea din Cotuş a sărbătorit Ziua internaţională a romilor.

  0 comentarii

  Scopul programului este creşterea incluziunii sociale şi dezvoltarea relaţiilor interculturale, respectiv îmbunătăţirea situaţiei comunităţilor de romi din comuna Sângeorgiu de Mureş prin elaborarea strategiei şi planului de acţiune; asigurarea egalităţii de şanse şi sporirea accesului la educaţie pentru copiii cu risc de abandon școlar (în special de etnie romă) și părinților acestora, prin măsuri educaționale locale integrate, care vor contribui la creșterea calității educației și performanței școlare. 

   

  Contact

  Persoană de contact: 
  Korodi Orsolya
  Telefon: 
  0724-322.909
  Adresa de e-mail:  

  0 comentarii
  Activităţi educative şi de integrare pentru copii proveniţi din familii în dificultate

  În Sîngeorgiu de Mureş şi Cotuş, în cadrul unui centru de zi de cinci ani sunt programe de integrare pentru copii proveniţi din familii aflaţi în dificultate. Despre program, activităţi şi copii am discutat cu Korodi-Szász Orsolya, coordonatorul centrului.​

   

  Care este profesia ta şi de când eşti la Caritas? De ce ai ales această profesie?

  Locație: Marosszentgyörgy
  19 Decembrie 2017 - 19 Decembrie 2017
  0 comentarii

  Primăria Sîngeorgiu de Mureș în parteneriat cu Asociația Divers, Asociația ”Caritas - Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia și Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe” a lansat în data de 7 noiembrie 2017 la Primăria Sîngeorgiu de Mureș proiectul „O șansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș”.

  24 August 2017 - 11 Septembrie 2017
  0 comentarii

  În Grădinița de vară a lui Șamu au participat 47 de copii din localitățile Cotuș și Sângeorgiu de Mureș.

  Locație: Sîngeorgiu de Mureş
  5 Aprilie 2017 - 8 Aprilie 2017
  0 comentarii

  Programul de integrare socială a Organizaţiei Caritas Alba Iulia organizează pentru a doua oară Ziua Romilor la Sîngeorgiu de Mureş. Evenimentul va avea loc în 7 aprilie 2017, de la ora 16:00 în Cămin Cultural (Sîngeorgiu de Mureş, str. Tofalău nr. 27).

  Pages