Languages

Search form

Tratarea specială a plăgilor la domiciliul pacientului

• 22 Martie 2016 - 22 Martie 2016
    comentarii

Datorită parteneriatului dintre Organizația Caritas Alba Iulia - Asistență Medicală și Socială și Fundația Vodafone România persoanele îngrijite la domiciliu pot beneficia de un tratament modern a plăgilor. În cadrul proiectului asistentele medicale pot folosi diferite consumabile sanitare, pansamente și ca o noutate resurse tehnologice, tablete performante pentru stabilirea diagnozei, tratamentului și urmărirea procesului de vindecare.

Proiectul a fost lansat în luna august 2015, iar în prezent rezultatele tratamentelor și starea plăgilor este urmărită de 14 asistente medicale și doi specialiști în managementul plăgilor cu ajutorul unor tablete, telefoane mobile și ale unei aplicații dezvoltate în acest sens. De la începutul proiectului 204 de persoane vârstnice au beneficiat de tratamentul modern al plăgilor cronice. În primul rând, pacienții care suferă de plăgi cronice sunt înregistrate într-un sistem informatic comun, după care urmează întroducerea materialelor sanitare folosite în timpul tratamentelor, și urmărirea evoluției plăgilor prin fotografii. Cu ajutorul aplicației folosite asistentele pot să împartă observațiile și experiențele în timpul tratamentului.

Asistenta Bálint Márta s-a înscris între primele la program, iar anul trecut a participat la un curs de formare profesională la Budapesta, unde a însușit metode eficiente și moderne în tratamentul plăgilor. După părerea lui Márta, vindecarea depinde în mare măsură de calitatea pansamentelor și materialelor sanitare folosite. În timpul tratamentelor și pacienții pot urmării prin fotografiile făcute evoluția plăgilor, urmărind astfel vindecarea rapidă și spectaculoasă. Cu ajutorul Organizației Luzerner Rumänienhilfe primăvara se va organiza un nou curs de perfecționare la Budapesta, pentru asistentele care participă în acest program.

Proiectul face parte din programul „Mobile for Good” lansat de către Fundația Vodafone România cel mai amplu program din România care folosește tehnologiile mobile pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a îmbunătăți viața persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sănătate. Mulțumită tehnologiei folosită în cadrul serviciului se poate urmări oricând și oriunde starea de sănătate ale persoanelor vârstnice.

(Bedő Krisztina)

LĂSAȚI UN COMENTARIU