Voluntari în Valea Ghimeșului - Caritas Alba Iulia

• 24 Iunie 2019 - 31 August 2019
    Etichete:
    0 comentarii

Este al cincelea zi de când a început tabăra de lucru a voluntarilor Caritas. În această dimineață, aproape 90 de persoane au început munca în opt ​​puncte de lucru: curăță și fac harta cimitirului din Lunca de Sus, văruiesc săli de clasă, renovează gardul liceului, curăță pârtia de schi, pregătesc diverse activități pentru mici școlari, și revopsesc gardul, poarta bisericii din Ghimeș-Făget.

Tineri din Petroșani

În ultimele zile a avut loc activități similare, deși vremea ploioasă ne-a cam încurcat. Cu toate acestea, acest lucru nu a deranjat camperii să se mire de zona superbă și să viziteze locuri istorice. De exemplu la casa țărănescă din Lunca de Sus au fost întâmpinați cu gustosul langoș făcut la fața locului de gazdele ospitaliere. În week-end au făcut o drumeție pe vârful Ciugheș, unde împreună cu localnicii au participat la sfânta liturghie în aer liber. Duminică au învățat condeiatul oălelor, tradiționalele motive din surse originale, dar mai înainte au avut un program spiritual interactiv. Nici seara nu a fost mai prejos, deoarece s-au distrat la spectacolul de teatru dat în cinstea lor, o performanță extraordinară a tineretului local.

Tabăra se încheie miercuri după-amiază și sperăm că gazdele vor fi mulțumiți de prestația voluntarilor. Între timp, așteptăm și primim cu drag pe toată lumea care dorește să se implice în aceste activități: timpul de lucru este între 9 și 15, iar după-amiaza sunt activități de agrement.

Molnár József

Fotoreportaj de la fața locului >>>

References

Galerie